Altijd al eens het weekend willen inluiden met heerlijke gin op een boot?

vrijmibo

Start je weekend met een relaxte tocht op de Vrijmiboot 

Geniet van de lekkerste gin-tonics tijdens een vaartocht langs bekende Schiedamse distilleerders

Van vrijdag 9 augustus t/m 25 oktober 2019 kunnen jij en je collega’s vanaf 16.30 uur het weekend inluiden op de Vrijmiboot: een gezellige en een relaxte vaartocht op een luxe loungeboot door het Schiedamse distilleerdistrict. Laat je, onder het genot van een heerlijke gin-tonic, verrassen door smakelijke verhalen van bekende Schiedamse distilleerders als Loopuyt en Bobby’s Schiedam Dry Gin. 

pastedGraphic.png

De vaartocht

Om 16:30 uur stappen jij en je collega’s op de loungeboot voor een relaxte vaartocht van een uur langs de pakhuizen van verschillende Schiedamse distilleerders, gelegen aan de Buitenhavenweg. Aan boord krijg je een tasje met een miniatuur van één van de distilleerders, een flesje tonic en een beker. Met een flinke schep ijs en frisse garnituur maak je zo je eigen gin-tonic voor onderweg. Na een kwartiertje varen maak je een tussenstop op het water bij één van de deelnemende distilleerders, maar blijft iedereen gezellig aan boord. Een gids vertelt je ondertussen alles over de desbetreffende gin en het bedrijf. 

Vrijmiboot X Loopuyt

Loopuyt is een nieuw merk met oude roots, geworteld in 1772. Bij het stoken van de gin naar eigen recept gebruikt Loopuyt wel twaalf verschillende kruiden. Ook maakt het drankmerk een eigen tonic en ginger beer op basis van natuurlijke ingrediënten. In pakhuis De Molukken heeft Loopuyt een flinke opslagruimte. De sfeer van de tijden van de drooglegging is op deze bijzondere locatie duidelijk voel- en zichtbaar. Een boksring op ware grootte, verborgen ruimtes, illegale barretjes en het kantoor van de big boss: op de boot zal de gids je er alles over vertellen.

Vrijmiboot X Bobby´s Schiedam Dry Gin

Bobby’s Dry Gin is het verhaal van de Molukse opa Bobby en zijn kleinzoon Sebastiaan van Bokkel, die al lang de droom had om een eigentijdse gin te maken naar het recept van zijn grootvader. Opa Bobby had namelijk de gewoonte om kruiden aan zijn jenever toe te voegen om zo zijn drankje meer op smaak te brengen. Zo is het idee voor Bobby’s Gin geboren. Het kostte Sebastiaan en zijn team bijna twee jaar om Bobby’s te maken: een zeer fijne en evenwichtig gedistilleerde gin met acht botanicals, afzonderlijk gedistilleerd zonder additieven, suikers of extracties. Bij de vaartocht van Bobby’s Dry Gin komt een ambassadeur aan boort om het bijzondere verhaal achter het bekende Schiedamse drankmerk te vertellen.

 

Overige informatie over de Vrijmiboot  

Prijs: €25,- per persoon
Website: https://www.sdam.nl/
Opstappen: Steiger Lange Haven 36
Tijd: 16:30 uur  – 17:30 uur
Tel: 010 473 30 00  

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie