Wie kent de Spido niet in Rotterdam?

Spido

De Spido bestaat honderd jaar en dat wordt groots gevierd!

Speciaal voor dit feestelijke moment organiseert de Rotterdamse rederij op 5 juli 2019 een legendarisch concert met twee iconen uit de internationale muziekwereld: The Beach Boys en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Op de Tweede Maasvlakte, een unieke locatie aan de rand van de Rotterdamse haven, wordt een prachtig podium opgebouwd en speelt de Californische band zijn grootste hits, begeleid door ruim zeventig muzikanten. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Mojo Concerts.

pastedGraphic.png

Living legends

Onder leiding van Mike Love spelen The Beach Boys jaarlijks vele concerten over de hele wereld, variërend van zonovergoten zomerfestivals tot gala’s, nieuwjaarsfeesten en speciale events. The Beach Boys spelen met dezelfde passie, expressie en stijl die hun explosieve debuut ruim vijftig jaar geleden kenmerkte. In 2013 bracht Capitol Records ‘Sounds of Summer’ (driemaal platina met een nog steeds stijgend aantal van meer dan drie miljoen verkochte albums) en ‘The Warmth of the Sun’ uit en zette hiermee de muziekwereld opnieuw op z’n kop. In 1966 braken de The Beach Boys door met hun meesterwerk ‘Pet Sounds’, waarna vele hits volgden. Het succes kreeg opnieuw een boost toen Mike Love in 1988 ’Kokomo’ schreef dat de best verkochte single ooit werd voor de band. In hetzelfde jaar werden The Beach Boys opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Het muzikale succes van de band lijkt niet te stoppen: de wereldwijde albumverkoop van The Beach Boys heeft inmiddels de 100 miljoen gepasseerd. In 2016 vierde The Beach Boys de vijftigste verjaardag van de hit ‘Good Vibrations’ dat wordt beschouwd als een van de grootste meesterwerken in de geschiedenis van de rock & roll. In hetzelfde jaar publiceerde Mike Love zijn memoires ‘GOOD VIBRATIONS: My Life as a Beach Boy’ en werd New York Times’ best verkopende titel.

The Beach Boys x Rotterdams Philharmonisch Orkest

In juni 2018 werd het album ‘The Beach Boys with the London Royal Philharmonic Orchestra’ uitgebracht. Dit album combineert de briljante, originele vocale harmonieën van The Beach Boys’ classics met gloednieuwe symfonische composities. Het album creëert een unieke en bijzondere ervaring van zeventien iconische hits. Samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest doen de mannen dit op 5 juli nog eens dunnetjes over. 

The Beach Boys ontdekten via hun muziek de sleutel tot de eeuwige jeugd en laten iedereen dit herbeleven. Voor deze mannen is het strand niet alleen een plek om te surfen: het is de plek waar het leven wordt herpakt en vernieuwd. De Tweede Maasvlakte is daarom dé perfecte setting om dit legendarische concert tot stand te brengen. 

Over het orkest

Het Rotterdams Philharmonisch is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de Rotterdamse haven. Het is één van Europa’s vooraanstaande symfonieorkesten en staat wereldwijd bekend om de intense energie van zijn concerten, zijn succesvolle opnamen en innovatieve publieksbenadering, Met optredens van de Rotterdamse podia tot de internationale concertzalen trekt het orkest jaarlijks 150.000 à 200.000 bezoekers. Meer informatie vind je op www.rpho.nl.

Spido

Spido biedt het hele jaar door vanaf de voet van de Erasmusbrug rondvaarten, dagtochten en themacruises aan in Rotterdam. Spido is één van de grootste Rotterdamse attracties. In 1919 begonnen zij als vervoerder over water. Na de Tweede Wereldoorlog gingen zij verder als rondvaartbedrijf. Inmiddels bestaat de vloot uit vijf schepen. De Rotterdam havenrondvaart geeft het hele jaar door een korte maar krachtige indruk van de containerhavens van Rotterdam. De route leidt onder andere langs Hotel New York, de Euromast en het SS Rotterdam. Ook is het mogelijk om diverse dagtochten te maken naar bijvoorbeeld de tweede Maasvlakte of Willemstad. 

Tickets en boottocht

Het is mogelijk om met eigen vervoer naar het concert te gaan, maar ook per schip van de Spido. Zo kom je samen met het publiek alvast in de feeststemming! Op de terugweg is er op de boot een spetterende afterparty met de Joe Cocker tributeband ‘Joe Uncovered’. 

Meer informatie: https://www.spido.nl/tochten-cruises/concert-the-beach-boys-en-het-rotterdams-philharmonisch-orkest

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie