Geheimen, leugens, verraad en passie: Het weeskind!

Weeskind

Mijn laatste aanwinst voor op vakantie…

Bij het lezen van de achterkant van dit boek begint mijn hart al harder te slaan: Dit wil je lezen! Ik weet de tweede wereldoorlog is al lang geleden, maar het zit nog steeds zo in ons systeem. Het is periode waarvan we hopen dat het nooit meer terug zal keren. De verhalen blijven voortleven en de behoefte om erover te lezen is van mijn kant nog altijd groot.

Deze gaat dus mee in mijn koffer richting het zuiden. Ja, ik mag weer;). Maar zonder boeken is geen optie, dus pluis ik altijd even internet af om een paar goede exemplaren in mijn koffertje te stoppen. Ik heb daar weinig nodig, geef me zon en een boek en ik kan me de hele dag vermaken! Ik heb overigens ook een super zonne/leesbril van Babsee op de kop weten te tikken, waarmee ik ook nog eens “fashionable” op het strand lig! Daarover later meer!

Waar gaat dit boeiende verhaal “het Weeskind” over?

Het verhaal gaat over vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over twee bijzondere vrouwen en hun aangrijpende verhalen over opoffering en overleven.

Als de zestienjarige Noa zwanger blijkt te zijn van een nazi-soldaat wordt ze gedwongen haar kind af te staan. Ze moet haar ouderlijk huis verlaten en komt terecht in een kamer boven een klein station. Om te kunnen overleven, wordt ze schoonmaakster op het station.

Op een dag ontdekt ze een goederenwagen met tientallen Joodse baby’s die op weg zijn naar een concentratiekamp. Noa denkt aan het kind dat van haar is afgenomen en in een opwelling die haar verdere leven zal bepalen, pakt ze een van de baby’s op en vlucht ze. Ze vindt onderdak bij een Duits circus, maar om daar niet op te vallen moet ze zich bekwamen in trapezewerk. Intussen probeert ze zich niets aan te trekken van het vijandige gedrag van Astrid, haar collega-trapezewerkster. Tussen de twee vrouwen die aanvankelijk rivalen zijn, ontwikkelt zich echter al gauw een hechte band.

Maar wanneer de beschermende façade van het circus niet langer stand lijkt te houden, moeten ze bepalen of hun vriendschap sterk genoeg is om elkaar voor gevaar te behoeden – of dat de geheimen die ze bij zich dragen alles kapot zullen maken.

Heb ik jullie ook weten te triggeren? Ik ga er met veel plezier aan beginnen!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie