Hebben jullie ook zo’n last van droge handen?

Handen

Slechte verzorging of inherent aan het jaargetijde?

Ik noem mijn droge handen ook wel eens winterhanden! Ze zijn droger dan ooit en vertonen bijna kloofjes. Ik probeer ze nog een beetje toonbaar te houden met vaseline, maar hoe komt dat nou? Hebben jullie daar ook last van?

Als we logisch nadenken, kunnen we bedenken dat we ze meer gebruiken dan welk deel van ons lichaam dan ook. Al dit harde werk belast de huid van onze handen. Daarnaast zijn ze zelden bedekt waardoor ze direct worden blootgesteld aan schadelijke externe irriterende factoren zoals kou, warmte, vaak wassen, verontreiniging en vuil.

Welke invloeden hebben dan zoal invloed op onze handen?

 • Denk aan slecht weer en temperatuurschommelingen
 • Droge lucht vanwege de verwarming of airco
 • Te vaak je handen wassen, en misschien met te warm water
 • Zon!
 • Het achterblijven van verzorging
 • Misschien hebben we een baan waarbij we ze veel gebruiken
 • Maken we schoon zonder handschoenen en dopen we keer op keer onze handen in de chemicaliën!
 • Gebrek aan vocht!
 • Gebruik van alcohol en roken zijn super slecht voor onze huid
 • Stress is ook geen aanwinst
 • En helaas, het verouderingsproces

Wat kunnen we eraan doen?

Als je je handen wast, dep ze dan droog in plaats van in een handdroger of ruwe handdoek. Ikzelf ga zo ook even zitten met een handmasker van het Kruidvat. Ze mogen namelijk best even verwend worden en als je voor de televisie zit, geeft dit geen ongemak. Daarnaast verzorg ik de mijne met een super lekkere hand creme van Tonymoly.

Ik ben benieuwd of jullie hetzelfde ervaren.

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie