Dag van de Arbeid!

Vandaag op 1 mei is het de Dag van de Arbeid

In Spanje is alles dicht en is het op 1 mei echt een feestdag! Het is namelijk de Dag van de Arbeid. Naast allerlei festiviteiten is het ook een dag van ontspanning. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland en in onze buurlanden?

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, kan iedereen genieten van een heerlijke vrije dag. In heel Europa slapen mensen uit en maken zich op voor een ontspannen familiedag, zo ook in België. Uitzondering daarop is Nederland. Wellicht zit het in hun volksaard, een natie van koopmannen, maar ze doen er niet aan. Op 1 mei gaat iedereen naar zijn werk en zijn de winkels, restaurants en cafés gewoon open. Dus bent u op zoek naar een nieuwe zomeroutfit of wilt u pintje drinken in een mooie en historische binnenstad, kom dan woensdag vooral naar Breda!

Authentiek Breda

Wat kunt u als bezoeker verwachten op 1 mei? Het vakantiegevoel begint al wanneer u  naar de binnenstad van Breda rijdt. Komt u met de auto? Geen probleem. Er is genoeg parkeerruimte in en rond de binnenstad. Bij aankomst drinkt u eerst een lekkere cappuccino op de Grote Markt of een van de vele terrassen die de stad rijk is. De loopafstanden in Breda zijn kort. De authentieke straatjes voeren u daarna langs bijzondere winkels op het gebied van mode, design, koken en literatuur.

Voor sportieve bezoekers zijn er verschillende, aantrekkelijke routes uitgestippeld die u te voet of met de fiets kunt doen. Bent u meer van deze tijd? Download dan de Breda AR Stadstour. Breng historische locaties van Breda tot leven op uw eigen smartphone met Augmented Reality techniek. U sluit de dag af in een gezellig café of restaurant. Want België en het zuiden van Nederland, en dan in het bijzonder de stad Breda, hebben gemeen dat ze de bourgondische levensstijl omarmen.

Nog niet eerder in Breda geweest of misschien is het lang geleden? Dan is het echt wel eens tijd om deze gezellige, bourgondische stad te bezoeken.

See you there!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie