Arganolie, al heel lang één van mijn favorieten

Arganolie

Zijn jullie bekend met arganolie?

Het is zo’n zes jaar geleden dat ik voor het eerst op Ibiza kwam. Heerlijk om al die kleine marktjes daar af te struinen en zo kwam ik voor het eerst in aanraking met Arganolie. Het was begin juni en mijn huid stond blood aan de eerste felle zonnestralen. Daar kwam deze olie onder andere direct goed van pas! Maar ook nu we weer uit ons winterholletje komen en je niet altijd je ‘totale’ lijf in de crème zet, zie je dat het een aardige boost kan gebruiken. Arganolie is dan echt de oplossing.

Arganolie
Arganolie van de Arganwinkel

Wat is Arganolie?

Arganolie is een bijzondere, plantaardige olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de zeldzame Argania spinosa, ook wel ‘de boom der schoonheid’ genoemd. Tot 15 jaar geleden wist bijna niemand buiten Marokko van het bestaan van arganolie, terwijl Berbervrouwen het ‘Marokkaanse goud’ al vele eeuwen voor hun schoonheid gebruiken.

Het geheim van Arganolie

Arganolie heeft een aantal zeer goede eigenschappen. Maar wat is nu het geheim achter arganolie en waarvoor gebruik je het? Ik zet de belangrijkste voordelen van dit heerlijke product even op een rij:

  • Je huid gaat ervan stralen. Niet alleen in de zomer, maar het gehele jaar door is deze olie te gebruiken. Ook in de winter kun je last hebben van een wat drogere huid en is deze olie ideaal. In de zomer heeft deze olie een kalmerende functie. Je huid gaat ervan stralen, voelt fluweelzacht en soepel aan. Heb je last van littekens, striemen, acne of eczeem? Ook dan komt deze olie goed van pas. Arganolie verzorgt de huid en vertraagt zelfs het verouderingsproces bij dagelijks gebruik. Ik zie het zelf, ik ben nog altijd tevreden met mijn huid. Toevallig liet ik onlangs mijn vetpercentage weer eens meten en weet je wat mijn sport coach zei? “Marieke, jij hebt echt een hele soepele huid!” Nou compliment toch?
  • Dan kun je deze olie gebruiken voor je haar. Deze olie voedt het haar tot in de puntjes, laat je haar glanzen en het voelt super zacht aan. Ikzelf doe het meestal ’s avonds zo’n twee keer per maand, zodat ik het de volgende ochtend eruit spoel. Daarna kun je het heel soepel in model brengen met een super resultaat!
  • Een van de kenmerken van ouder worden en eventueel in de overgang gaan, zijn broze nagels. Ik voel nog niets van dat, maar mijn nagels zijn wel bros en beschadigen snel. Het kan ook een winterdip zijn of zo, maar daar heeft Arganolie mij bij geholpen. Het kleine proefflesje dat gratis is aan te vragen, staat bij mij in de keuken klaar voor mijn handen in plaats van hand crème. Resultaat was heel snel te merken. Mijn nagelriemen zien er veel mooier uit en mijn nagels trekken langzaam bij!

Wel wil ik jullie graag een tip meegeven. Ikzelf heb namelijk het gevoel dat je Arganolie in allerlei kwaliteiten kunt kopen. Geloof me, een Arganolie van 5 euro bestaat niet. Je hebt relatief heel weinig nodig, dus schrik niet van een prijs, maar investeer in jezelf. Voor mij staat de pure “Arganic” arganolie van de Arganwinkel dik op nummer 1!

Arganolie
Arganolie, je huid knapt er zo van op!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie