Vriendinnendag organiseren?

Wij hebben een leuke tip voor aanstaande vrijdag: Vriendinnendag!

Tegenwoordig lijkt het wel of iedere dag een betekenis heeft. Maar Vriendinnendag vind ik dan wel een hele leuke en waarom niet een speciale dag om met je vriendinnen iets leuks te doen? Zo hebben wij denk ik echt een leuke tip voor jullie! Waarom niet een “Masterclass Gin proeven” of als dat te veel stof voor je is “Cocktails maken”?

Zo ondergingen wij een Masterclass afgelopen week in Schiedam: de grootste jeneverstad van de wereld. Ik vind dat echt iets om trots op te zijn! De meesten onder ons zullen wel eens een wijnproeverij gedaan hebben. Ik zeg heel eerlijk, het is aan mij niet zo besteed! Ik proef het verschil niet tussen een dure of goedkope wijn. Het is echt iets waarin je je veel meer moet verdiepen, wil je naar mijn idee iets over een wijn kunnen vertellen. Datzelfde geldt zeker ook voor Gin!

Probeer maar eens de ingrediënten van een gin te onderscheiden van een andere gin. Natuurlijk proef je verschil, maar wat is het nu dat je proeft? Wij mochten drie “Schiedamse” gins proeven: Loopuyt, Bobby’s en Catz. Als je goed oplet, de gin goed ruikt en vervolgens heel goed proeft, kun je echt wel onderscheid maken. Zo is de eerste naar mijn idee fris en toegankelijk voor velen en onderscheidt zich door lavendel, koriander en nootmuskaat. De tweede had als geheim ingrediënt venkel en Catz onderscheidt zich door de toevoeging van gember. Heel bijzonder dus!

Bij een cocktail draait het ook nog eens om “the perfect serf”. Wat mix je en wat voeg je er nog extra aan toe? Basis is natuurlijk een glas, gin, tonic en ijs. Maar niet iedere gin leent zich voor komkommer, olijven of frambozen. En ook een glas bepalend voor de smaak, uiteindelijk het oog wilt ook wat. Het is echt een vak apart en heel veel uitproberen om de lekkerste ‘serf’ te ontdekken.

Na deze dag heb ik voorlopig de White Lady tot favoriet uitgeroepen, maar ik zeg wel ‘pas op’, deze drankjes zijn geen limonade!!!

Voor meer informatie over een dagje mixen of proeven vind je op Distillers van Schiedam!

Vriendinnendag
Puur, gin-tonic
Vriendinnendag
Cocktails maken is echt een vak apart!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie