Marathon Rotterdam, wow het komt echt langzaam heel dichtbij…

Marathon Rotterdam

Een marathon lopen is echt niet even niets!

Het is nu echt aftellen naar 7 april aanstaande, de dag van de Marathon Rotterdam. Afgelopen zondag heb ik de laatste super lange run gelopen: 30 kilometer. Ja, serieus, het is me een afstand! Gelukkig ging het zonder klachten, maar besef wel dat die laatste 10 zwaar gaan worden.

Zwaar… Niet zo zeer dat ik bang ben de man met de hamer tegen te komen. Conditioneel haal ik het gewoon, dat is niet het probleem. Je lichaam wordt gewoon moe. Het lijkt wel of je benen niet meer willen. Verhogingen worden lastiger, korte bochten zijn minder fijn, dat soort dingen!

Spierpijn had ik er niet van, ik kan ook echt met alle geruststelling zeggen dat ik braaf getraind heb. Iedere keer weer die loopschoenen aan, ik zal echt even blij zijn als het voorbij is. Het kost namelijk echt wel veel tijd. Drie tot liever vier keer in de week lopen we al een half jaar. Kleinere en grotere afstanden, het kost je al snel een uur. Met douchen erna, ben je twee uur verder.

Het heeft ook invloed op je voeding en op je huid. Ik ben er niet echt magerder van de geworden! Ik merk nu de laatste weken met het eten van koolhydraten dat ik niet meer zo gewend was, dat de kilo’s er eerder aanvliegen;). Mijn huid heb ik nu weer goed onder controle met crèmes van Rawa Secrets. De vochthuishouding van je huid is belangrijk en dat moet je wel in de gaten houden als je zoveel buiten traint.

Maar goed, na deze zondag nog een week trainen en daarna afbouwen. Bijzonder toch? We gaan er een feestje van maken, ik heb er echt wel zin in! Op naar Marathon Rotterdam!

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie