Ekobox, bestellen jullie wel eens een ‘foodybox’?

Ekomenu

De Foodybox is in!

Of je nu werkt of niet, de foodybox is in! En ja ik doe er zelf ook aan mee. Wat mijn eerste reactie is bij een foodybox: het is makkelijk en gezond. Alle verse ingrediënten die je nodig hebt voor een maaltijd zitten bij elkaar in één papieren zak die je zo in je koelkastlade zet. Super makkelijk en gezond, en altijd in voor een nieuw recept.

Thuis gebruiken wij eigenlijk een foodybox van een ander merk, maar sinds we Ekomenu kennen, is er twijfel ontstaan. Ekomenu werkt min of meer hetzelfde als andere foodyboxen, maar heeft wel een extra keuze!

Hoe werkt het en wat is er anders aan Ekomenu?

Bij Ekomenu kun je wekelijks kiezen uit 15 gerechten voor tot maximaal 4 personen. De gerechten zijn 100 % biologisch, direct van de boer, zonder kunstmatige toevoegingen, E-nummers en bestrijdingsmiddelen. In iedere maaltijd zit per persoon 200-400 gram verse groenten, vleesvervangers of 3-sterrenvlees en duurzame vis met versgarantie!

Wat mij direct boeide?

Er is een gigantische keuze in het soort maaltijdbox. Zo kunnen je kiezen voor vegan-, vegatarische-, koolhydraatarm-, afslank-, glucose-vrij-, 9-maanden-, diabetes- of zelfs een familie-box.

Ekomenu denkt duurzaam! Verspilling is zonde voor het milieu en voor je portemonnee. Daarom verpakt Ekomenu alles in maaltijdzakken van recyclebaar papier. Ekomenu werkt met plasticvrije, composteerbare verpakkingen en etiketten. Je bestelt ruim van te voren zodat we op maat kunnen inkopen, voorraden vermijden en verspilling terugdringen. Klanten van  Ekomenu realiseren 30% minder waste en zijn goedkoper uit dan bij de supermarkt.

Vanavond ga ik mijn eerste Ekomenu maken, uit mijn ‘try-out’-box: namelijk Groentefrittata met walnoten. Een frittata is een soort restjes schotel uit de oven, maar zeker niet minder lekker. Je kunt naar hartelust variëren, ik ben erg benieuwd.

Al geboeid? Check anders even hun site op Ekomenu. Ik weet zeker dat als je nu op het punt staat om ook overstag te gaan, je zeker getriggerd bent om deze eens uit te proberen.

Succes!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie