Supplementen als mentale steun!

Mijn ervaring met supplementen leg ik graag uit

Afgelopen zaterdag liep ik voor het eerst 25 kilometer, een loop die georganiseerd werd door NN Rotterdam Marathon. Allereerst echt bijzonder hoe zoveel vrijwilligers dit doen, op posten staan om de weg aan te geven, en op posten staan om drinken uit te delen en fysieke steun bieden. Alles zo super geregeld, echt het is een dik compliment waard.

Ik kwam in gesprek met één van de leidinggevende loopsters uit mijn groep. Je bent toch gewoon nieuwsgierig naar de ervaring van anderen, vooral omdat het voor mij de eerste keer is. Iedereen heeft het over die laatste 8 tot 10 kilometer. Voor mij geldt dat ik denk dat ik dat mentaal wel aankan, maar dat ik hoop dat mijn lichaam het blijft trekken. Zij zei dan ook “Marieke, het is 70 % mentaal en 30 % fysiek”. En aan alles kun je wat doen!

Zo sprak ik laatst over de supplementen die ik nu gebruik van Flinndal. Ik wil daar graag nog wat meer uitleg over geven.

Magnesium

Magnesium helpt met name om na het sporten snel te herstellen. Magnesium ondersteunt het energieniveau in je lichaam. Het helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan een goede geestelijke balans. Goed voor de spieren en ook van belang voor het zenuwstelsel, de botten en de opbouw van lichaamseiwit.

Vitamine B

Van Vitamine B krijg je meer energie! Daarnaast is Vitamine B ook goed voor je huid! En dit alles heb je echt nodig. Buiten trainen, en met name de verhoogde intensiteit, hebben bij mij een enorme invloed op mijn huid. Dat wil ik ten alle tijden bestrijden!

Vitamine C

Vitamine C is goed voor de weerstand. Ik ben toch een beetje angstig voor de griep. Nu kun je dat waarschijnlijk nooit voorkomen, maar ik denk dat als je je weerstand verhoogd, je er in ieder geval alles tegen doet om het wel te voorkomen.

Vitamine D

Vitamine D is goed voor je botten, spieren en je weerstand. Vitamine D komen we snel te kort in de winter omdat we dan minder buiten komen en te weinig zonlicht krijgen.

Omega

Omega is vooral goed voor je hart! En ook dat heb je nodig bij iedere sport. Wij trainen op hartslag, ik denk zelf dat dat goed is omdat je dan niet een continue aanslag op je hart pleegt. Ik voel me er erg goed bij.

Natuurlijk is er nog veel meer! Alle informatie over supplementen kunnen jullie teruglezen op de site van Flinndal.

Succes!

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie