Kitzbüheler Alpen, meer dan zo maar een ski-gebied

Kitzbüheler Alpen

Hebben jullie nog plannen voor deze winter?

En hebben jullie nog plannen om te gaan skiën of gaan jullie liever hiken in de zomer? Wij hebben net onze eerste ski-ervaring van dit jaar afgesloten in de Kitzbüheler Alpen. Ik was al eens eerder hier geweest, toen met het gezin, dus was enigszins op de hoogte van dit geweldige skigebied.

Het gebied, bestaande uit Brixental (Skiwelt) en Kitzbuhel/Kirchberg, beslaat 284 km aan skipistes. Dat is echt enorm en dan hoef ik jullie niet uit te leggen dat het niet nodig is dezelfde pistes op één dag te skiën. We troffen het wel enorm! De week ervoor had het goed gesneeuwd en vanaf het moment dat wij de latten onder ons klikten scheen de zon volop en was het windstil. Zo gezegd “de meest ideale omstandigheden” en ik zeg jullie eerlijk “die passen bij mij!

Aan de kinderen is ook gedacht! Mochten ze nog niet in de skischool kunnen dan is er een kinderopvang en worden de kinderen kostelijk vermaakt in de sneeuw of lekker binnen als het minder goed weer is. Natuurlijk zijn er genoeg skischolen, die de ‘kids’ vanaf hun vierde de skills kunnen bijbrengen. Ik krijg er altijd een warm gevoel van als ik die kleintjes op de latten zie. Het brengt me even terug bij mijn eigen ervaring met mijn kinderen, wat was het een leuke tijd.

Aan de innerlijke mens is in dit gebied zeker gedacht. Overal is het eten goed. Wij zijn gaan eten op het hoogste punt in het ronddraaiende restaurant Gipfealm Hohe Salve. Echt super gaaf, wat een uitzicht! Dit zal ook in de zomer een prachtig uitzicht bieden. Op de eerste avond aten we bij Kupferstub’n, een gezellig, echt Oostenrijks restaurant in Kirchberg, waar de dames in klederdracht heerlijke gerechten serveren.

De laatste avond hebben we nog even alles uit de kast getrokken. Met een beetje lef zijn we de Rodelbaan twee keer naar beneden gesleed en hebben onderweg gegeten in Hausberg Gaisberg. Hier serveren ze traditionele gerechten en gingen dan ook twee keer zo hard bij de laatste ‘abfahrt’! De zwaartekracht werkte mee!

Met de Apres-ski in de Eisbar was helemaal niets mis. Dries Roelvink hebben we gemist, maar de DJ maakte alles meer dan goed. Regelmatig hebben ze hier Nederlandse gasten over voor entertainment, het is een kwestie van even googelen. Wij hebben er in ieder geval een geweldige avond beleefd en hebben de deuren gesloten!

Mochten jullie nog vragen hebben over dit skigebied, brandt los! Ik kan niet anders zeggen dan dat wij er een geweldige tijd hebben gehad. Helaas zit het erop en richten we ons weer op alles dat komen gaat!

X

Kitzbüheler Alpen
Lobby van Hotel Elisabeth in Kirchberg (zie filmpje van afgelopen dinsdag)
Kitzbüheler Alpen
Rodelen, echt een aanrader!
Kitzbüheler Alpen
Avond skiën of rodelen behoren ook tot de mogelijkheden
Kitzbüheler Alpen
Prachtig!
Kitzbüheler Alpen
Hahnekam, bekend om zijn jaarlijkse races
Kitzbüheler Alpen
Aan de kinderen is heel veel gedacht
Kitzbüheler Alpen
Innerlijke mens wordt goed verzorgd op de pistes, @hohe Salve
Kitzbüheler Alpen
Wat een geweldige herinneringen

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie