Zo, ik kwam mezelf even heel hard tegen!

Te hard van start gaan is geen goed begin!

Verder in de voorbereiding op de marathon in Rotterdam in April begint het hier en daar toch wel te kriebelen. Een beetje nerveus word ik ervan, waar ben ik aan begonnen!

Het zijn denk ik met name de verhalen van anderen die op me afkomen en me dit onrustige gevoel geven. Ik weet namelijk dat ik fit ben, ik weet dat ik gezond eet en leef en ik weet dat ik genoeg beweging krijg. Maar afgelopen week is gebleken dat ik mezelf even niet onder controle had. Het gevolg: ik was vreselijk moe en futloos!

Op zaterdag liep ik 12 kilometer, op zondag ging ik voor de lange duurloop van bijna 19 kilometer en dinsdag liep ik er nog 13. Op maandag hing ik in de sportschool en op woensdag was ik op de golfbaan. En ja, ik ben nog niet klaar, op vrijdag doe ik nog mee aan de tenniscompetitie. De week was vol en zo zien mijn weken er de komende week uit, dacht ik… Niet dus! Ik was ineens zo ongelooflijk moe, dat ik mezelf zelfs afvroeg of ik geen ernstig ijzer te kort had, een te hoge bloeddruk of in het ergste geval Pfeiffer! Na twee dagen rust had ik het antwoord: ik was echt gewoon te ver gegaan.

De les komt mooi op tijd, dus bekijk nu nog beter de week van dag tot dag. Vier keer per week hardlopen is met alles erbij te veel. Dus dat ga ik echt beter doen. Drie keer per week is ook voldoende volgens anderen. Goed naar je lichaam luisteren is belangrijk, anders bestaat de mogelijkheid op blessures.

De zin is er niet minder om geworden, komende week gaan we er goed tegenaan, maar zeker beter overwogen.

Gaan jullie ook wel eens te ver?

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie