Compressiekousen zijn een deel van het succes!

Compressiekousen

Bij korte of lange afstandsruns ga je voorbereid op stap!

Het rennen is begonnen met kleine afstanden van 5 km en uitgegroeid naar een halve marathon. Maar nu staat zoals jullie weten een hele marathon in het vooruitzicht. Het is net zoals bij andere dingen, dat de voorbereiding en het materiaal de helft is van het resultaat. En dat geldt zeker voor je outfit!

Goede schoenen is het begin. Vergis je daar niet in! De mogelijkheid bestaat dat je anders behoorlijk wat blessures op kunt lopen. Maar vergis je niet in de sokken of kousen die je draagt.

Ik zag een tijd geleden een pittig vrouwtje in de tennishal waar we competitie tegen moesten spelen. Apart vond ik dat ze kniekousen aanhad onder haar tennisrokje. Charmant vond ik het misschien niet direct, maar ik was wel benieuwd naar de reden. En kijk mij nou, de hele winter heb ik met deze fantastische compressiekousen van “All4fysio” gerend.

Hardlopen of gewoon rennen zoals ik dat noem, is voor mij omgebogen in iets dat ik heerlijk vind! Je gaat lekker naar buiten en het maakt niet meer uit of het waait, regent of prachtig weer is. Je accepteert elk weertype en elke run geeft zo zijn voldoening. Wel liggen bij rennen blessures op de loer, in de meeste gevallen als gevolg van overbelasting. Denk aan je knieën, scheenbenen, enkels en hielen. En daar komen de compressiekousen van “All4fysio” aan te pas.

Compressiekousen zijn speciaal ontworpen voor hard- en duurlopers die hun prestatie willen verbeteren en/of blessures willen voorkomen. Op aanraden van “All4fysio” heb ik compressiekousen van CEP gekozen. Eén paar voor lopen in het donker, deze zijn voorzien van reflecterende dots en nog een extra paar voor overdag. Met vier keer lopen in de week heb je echt wel 2 paar nodig. Er zijn ook kousen die bestaan uit 25 % merino wol en zijn goed geschikt voor hardlopen tijdens koude winterdagen. Voor mij te warm, maar misschien voor de koulijders onder ons een optie!

Nogmaals even de voordelen van compressiekousen op een rijtje:

  • sneller herstel na inspanning of blessure
  • een verbeterde sportprestatie
  • minder snel last van verzuring
  • een verhoogde stabiliteit

Er bestaan ook compressie kousen voor na het sporten om sneller te herstellen. Hier zit ik nog hard over na te denken. Uiteindelijk kan ik concluderen dat ik niet meer zonder deze kousen kan of beter “ik wil niet meer zonder”. Voor meer informatie kijk op de site van “All4fysio”. Zij kunnen je ook adviseren welke kousen het beste bij jou passen.

Compressiekousen
Er is een wereld voor me open gegaan!
Compressiekousen
Compressiekousen, ik ga niet meer zonder de deur uit!

Compressiekousen

Compressiekousen

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie