Lekker licht eten!

Lekker

Een lekker recept om het jaar mee te beginnen!

De echte koude wintermaanden moeten nog komen, als ze komen. Toch heb je al weer zin in licht en gezond eten na al die feestdagen. Misschien af en toe nog een stamppotje tussendoor,  maar het verlangen gaat toch naar salades, pasta en noodels bij ons. Zo hebben wij een super lekker recept dat ongelooflijk makkelijk is. Je eet gezond, licht en heel erg lekker. En ieder kan zijn eigen ‘rol’ samenstellen!

Dus wil je de week gemakkelijk beginnen, moeten de kinderen sporten of ga je zelf de deur uit, dan is deze maaltijd ‘the best ever’!

Wat heb je nodig? Wij hebben een lijstje samen gesteld dat we zelf voor deze ‘Rice paper Rolls’ gebruiken, maar eigenlijk kan je volledig jouw fantasie volgen.

  • Garnalen, Surimisticks en/of kip
  • Tauge, Wortelrasp, Paprika, Avocado
  • Sojasaus (Limafood), mayonaise
  • Rice paper vellen

Het is slechts een kwestie van het bakken van de garnalen in een beetje knoflook als je dat lekker vind. Zo ook de kip. De groentes in reepjes snijden. Maak een sausje van mayonaise met een klein scheutje soja en zet ook een beetje soja in een bakje klaar.

Wij zetten gewoon een pan met kokend water op tafel, dopen de vellen erin. Pas op, deze zijn heel snel gaar. Leg de vellen op je bord en vullen maar. Doop de rollen of in de sojasaus of smeer een beetje van het mayonaisesausje op de rollen.

Klaar om te eten!

Succes!

Lekker

 

Lekker
Ook lekker om wat sashimi erbij te serveren, deze kunnen ook in de rol!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie