Januhairy, doen jullie eraan mee?

Soms zijn dingen voor mij onbegrijpelijk, zoals “januhairy”!

Januari is tot “januhairy” uitgeroepen. Een Amerikaanse studente is dit begonnen om jezelf meer zelfvertrouwen te geven en iedereen te laten zijn wie hij of zij is, om daarmee geld in te zamelen en een goed doel te steunen. Een statement maken, heel goed op zich, maar doen jullie hieraan mee?

Zie jij jezelf met okselhaar, grote poes (excuus) of behaarde benen en billen? Ik sta volledig achter de stelling dat iedereen lekker zichzelf moet en mag zijn, maar of ik daar het scheermes voor in de kast laat staan. Mijn eerste reactie: “never”!

Op zich heeft haargroei ook voordelen. Je wilt het misschien niet direct geloven, maar ja, er zitten positieve voordelen aan haargroei. Haar beschermt je en zorgt voor minder wrijving op gevoelige delen. Scheren kan irritatie opleveren, ontstoken haarzakjes geven. Dat is echt minder fijn en kan dus een voordeel zijn als je het scheermes laat staan.

Maar uiteindelijk brengt het ook nadelen met zich mee als je je niet scheert. De meeste mannen vinden het onaantrekkelijk, met name op de benen! En persoonlijk vind ik het ergens een beetje onhygiënisch. Je moet echt oppassen dat je jezelf niet gaat ruiken, stel je voor dat anderen je gaan ruiken.

Het is ieder voor zich, iedereen mag zelf beslissen of je aan deze januhairy trend mee wilt doen of zelfs het wilt blijven volhouden. Uiteindelijk is het de maatschappij misschien die oplegt dat we ons moeten scheren. Geen idee, ik vind het gewoon veel mooier en netter staan. En ik voel me echt een stuk schoner na een scrub en scheerbeurt onder de douch.

Wat vinden jullie van deze trend?

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie