Huidverzorging tijdens het sporten!

Huidverzorging

Ik heb daar eigenlijk niet eerder bij stil gestaan…

Onverwacht kwam ik op de Luxury Beurs op een stand terecht waar mijn vochtgehalte van mijn gezicht werd gemeten. Geen idee wat de percentages inhouden, maar het bleek dat ik heel laag zat. Laag in mijn vochtgehalte, laag in mijn hydratatie, iets waar ik eigenlijk wel van schrok.

Als je veel buiten loopt, in mijn geval rent, heeft dit wel degelijk invloed op je huid. Eigenlijk bij elke sport transpireer je veel en verlies je vocht. Aangezien ik gemiddeld vijf keer per week sport, is er al een hoop te verklaren. Maar wat moet ik er nu aan doen.

Allereerst heel veel water drinken. I know, al zo vaak genoemd, maar in dit geval neem ik het dus echt even voor ernst aan.

Na het sporten direct douchen of met een reinigingsdoekje afnemen. Dit verwijdert de transpiratie en bacteriën. En hoe verleidelijk het ook is om thuis nog even in je sportkleding rond te lopen en het douchen uit te stellen, dit is beter van niet. Dit is namelijk de perfecte broedplaats voor bacteriën en daar gaat je huid niet blij van worden. Denk bij het douchen ook aan de temperatuur. Een hete douche droogt je huid namelijk nog eens extra uit.

Zweet zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Daarnaast wordt je huid warm en daardoor misschien erg rood door het sporten. Het gebruik van een hydraterende spray die vaak ook vitamines en mineralen bevat, is een extra luxe voor je huid. Hierna kun je nog een moisturizer gebruiken. Zo komt je huid weer langzaam in balans.

Ik heb speciaal voor het sporten een crème aangeschaft die je huid minder laat transpireren, maar niet vet aanvoelt. Natuurlijk wilde ik het eerst ervaren, maar moet toegeven dat ik er erg tevreden mee ben. Ik gebruik de dagcreme van Weleda voor het sporten. Na het sporten en douchen ga ik over op een minder volle crème, maar die zeker goed hydraterend is.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

X

Huidverzorging
Voedende crème voor tijdens het sporten!

Coverfoto: Matthew Henry

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie