Het is nu aftellen naar de Marathon van Rotterdam

Marathon

Marathon Rotterdam dit jaar op 7 april 2019…

De eerste mail is binnen. Een mail die je tegelijkertijd direct alert maakt en dat je je extra realiseert dat het aftellen is begonnen naar 7 april, de dag waarop ik de marathon van Rotterdam zal gaan lopen.

Het was goed om te lezen waar je je op moet voorbereiden en wat je nog extra kunt doen. Ik heb het boek de nieuwe marathon revolutie gelezen waarin wordt besproken dat je eigenlijk niet meer hoeft te trainen dan 15 km, maar dat het gaat om de hartslag. Ik geloof hierin, maar ben stiekem toch wel nerveus of ik dan uiteindelijk die afstand ga halen.

Natuurlijk heb ik de halve marathon al gelopen, dus dat is iets! Maar gelukkig zijn er trainingen, trainingen die mijn nerveusiteit weg kunnen nemen. We beginnen al half januari met 20 km. Dan drie weken later trainen we 25, dan weer drie weken later 30 en we sluiten af drie weken voor de marathon met 35 km…. Het is denk ik om mezelf zelfvertrouwen te geven dat ik dan die laatste kilometers ga lopen op alle aanmoedigingen. Want echt, 42 km is een heel eind…

Verder werd er gesproken, over de juiste kleding, de juiste voeding, een goede voorbereiding of wel een goed trainingsschema en hoe je blessures kunt voorkomen. Uiteindelijk werken we toe naar een ongelooflijke overwinning en naar mijn idee tijdens de mooiste marathon in Rotterdam. Het klinkt vreemd, maar ik krijg er vlinders van in mijn buik als ik erover nadenk dat ik het ga doen.

In mijn komende blogs ga ik jullie dit jaar meenemen naar de Marathon van Rotterdam: De mooiste – “#demooiste”!

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie