Bruggenloop: Onderweg naar morgen!

Het wordt een Bruggenloop door weer en wind

Morgen, 9 december 2018, gaan we de Bruggenloop lopen. Ik zeg met nadruk ‘we’, omdat we toch ‘En Group’ hebben getraind en dit met een groep gaan doen. Uiteindelijk wel onafhankelijk van elkaar, bij elkaar blijven is moeilijk. Ieder heeft zo zijn eigen tempo en meestal haak je eerder bij een groepje aan dat ongeveer hetzelfde loopt als jijzelf. We treffen elkaar om de euforie te vieren bij de finish!

Ik heb er zin in, ik zie er niet tegen op, het is maar 15 kilometer;). Nee, voor deze afstand draai ik gelukkig mijn hand niet meer om.  ‘Een eitje’, zeg ik dan. De bruggenloop is met name heel gezellig. Uiteraard omdat het in en rondom de bruggen van Rotterdam is, maar op een of andere manier trekt het veel toeschouwers. De sfeer is altijd goed en is het gewoon een feestje om hier te rennen.

De meesten hoor ik denken “pfff, waar je zin in hebt door de regen en kou”. Ja, helaas de weergoden voorspellen nog niet veel goeds. Het wordt waarschijnlijk een natte run met veel wind. Dat is minder leuk, maar gek genoeg als je eenmaal nat bent, dan interesseert je ook dat niet meer zo. Je gaat gewoon, focus op de finish en daarna zie je wel weer! We gaan even die zes bruggen lopen en dan gezellig thuis weer bij de haard!

De voorbereiding is goed geweest. Tot nu toe heb ik een schema van drie keer rennen per week en twee keer (en liefst drie keer) naar Yousportz. Krachttraining hoort erbij, is echt een onderdeel van het totale fit-plaatje. Ik ben nu een boek aan het lezen “de Hardloop Revolutie“. Heel erg interssant en sluit heel goed aan bij de voorbereiding van de marathon.

Zie ik jullie morgen bij de finish of langs de kant? We finishen bij het Feijenoord Stadion, een prachtige plek!

X

Foto: Kleding is van Liquido Fashion, top van Hunkemoller

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie