“Shake-it baby”

Cocktails

Niets leukers dan een workshop cocktails maken volgen….

Hebben jullie het wel eens gedaan: een workshop cocktails maken? Ik had het nog nooit eerder gedaan. Ik laat ze altijd voor me maken! En thuis maak ik het mezelf makkelijk en houd ik het bij wijn! Maar hoe krijg je nou de lekkerste cocktail?

Alles begint bij een goede rum en laten we daar nu net de Workshop bij volgen: “The Kraken Rum“. Deze rum omschrijft zichzelf als intens, mysterieus, donker en wild….. Dus dat belooft wat! Overigens is het erg leuk om het verhaal achter deze rum te weten. Je moet geen angsthaas zijn en je het verhaal laten vertellen wanneer je later alleen in het donker wordt achtergelaten. Dat is een echt een slecht plan, maar als je erin gelooft….

“De Kraken, de gevaarlijkste van alle zeemonsters is volgens de legende al miljoenen jaren oud en leeft op meer dan drieduizend meter diepte in de oceaan. De zeldzame keren dat hij aan de oppervlakte kwam vernietigde hij hele schepen door zijn reusachtige tentakels er om heen te slaan en ze mee te slepen naar de bodem van de oceaan. De connectie tussen het legendarische zeemonster en rum kwam tot stand toen een schip tot de nok toe geladen met Caribische rum halverwege haar reis naar Europa plotseling verdween. Het was een rustige zee, er was geen vuiltje aan de lucht maar het schip verdween spoorloos, als door de aarde – of in dit geval de zee – verzwolgen. Of kwam het door iets monsterlijks, iets reusachtig? We zullen het nooit weten: een ontmoeting met de Kraken kent geen overlevenden. Wel dreven er her en der vaten rum in het water. Als een zoenoffer, een teken van respect voor de kracht van het monster, werd de black spiced rum vervolgens naar hem genoemd. Zo is ook de ‘dark spiced rum’, genoemd naar het monster.”

Dat de rum is aangespoeld, was voor ons uiteindelijk alleen maar goed. Wij maakten deze middag bij Hard Rock Café in Amsterdam “The Perfect Storm” en de meest lekkere variant op een “Mochito”. Ook was er een gezondere variant met aardbeien en room, maar ik dacht laat ik het maar bij twee houden…. De beste tip die ik mezelf gegeven heb in het vervolg: “Mariek, boek een hotelletje vooraf en laat de rum je welgevallen!”

De rum is overigens puur het allerlekkerste. Een shotje van deze mooie donkere vloeistof laat je keel branden en geeft je het heerlijke warme gevoel erna. Ik houd ervan en zal er zeker voor zorgen dat ik een flesje in huis haal. Zo maak je van de donkere dagen toch weer een feestje!

X

Cocktails
Een mooi kado voor de feestdagen
Cocktails
In het Hardrock Cafe te Amsterdam
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie