Kerstallerhande, hebben jullie hem al in huis?

Kerstallerhande

Oh dames, hij ligt er weer hoor: De Kerstallerhande!

Hebben jullie hem ook in huis? De Kerstallerhande lag vanaf afgelopen maandag bij Albert Heijn in de winkel. Wat een feestje vind ik dat en altijd weer zo benieuwd of ze me op ideeën kunnen brengen. En het grote voordeel is, dat alle ingrediënten bij hun te koop zijn. Dus alles-in-één!

Wat is jullie favoriete kerstdiner? Wij houden ervan om in ieder geval 1 avond flink uit te pakken en gezellig met elkaar in de keuken te staan. Een diner organiseren voor de familie, dus een grote tafel, daar deinzen we niet van terug. Ik kan me er zelfs echt op verheugen en met een beetje organisatie hoeft dat helemaal geen stress te zijn.

Bij mij is het zo, als ik alles in huis heb, dan maakt het me niet meer uit. Ik probeer meestal voor een dessert te kiezen dat je een dag ervoor al kunt klaar maken. Dan heb je in ieder geval al 1 gerecht klaar. Tafel dekken doe ik ook meestal de dag ervoor. Zeker als het voor minimaal 10 personen is . Dat neemt nog onverwacht veel tijd in beslag en ja, ik wil graag dat de tafel er gezellig uit ziet. Overigens heeft Albert Heijn hier voldoende voor in huis. Voor de afwerking schiet ik de tuin in en knip hier en daar een paar takjes. Het ziet er uiteindelijk feestelijk uit.

Voor de Allerhande ga ik eens goed zitten. Zij hebben leuke inspiratie, gerechtjes, die vaak redelijk makkelijk te maken zijn. En dan rekening houdend met iedereen (de een wilt dit, de ander dat) draaien we vast wel weer een topmenu in elkaar. Ik kan er stiekem al naar uitkijken.

Natuurlijk ligt de focus eerst nog op een gezellig avondje Sinterklaas, maar ook hiervoor kun je gezellig uitpakken met koken. Daar tellen we af naar Kerst en Oud en Nieuw, tsjonge, wat is de tijd dan weer snel gegaan en tikken we door naar 2019!

X

Kerstallerlande
Verrassende gerechtjes!
Kerstallerhande
Inspiratie voor gedekte tafels
Kerstallerhande
Geweldige sneeuwpoppetjes

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie