Gezond eten richting de feestdagen

Gezond

Hoe houdt je je gewicht in controle de komende maanden?

De komende maanden liggen de schappen in de winkels weer vol met kruidnoten, marsepein, gevulde speculaas of kerststollen. Het is verre van makkelijk om niet toe te geven aan al dit lekkers, dus heb geprobeerd een aantal tips op een rijtje te zetten. Tips voor als je veel onderweg bent, maar ook zeker als je thuis bent.

Kook thuis en bereid je dag voor. Makkelijk gezegd misschien, maar de meesten onder ons hebben het vaak te druk en geven dan snel toe aan een makkelijke hap. Probeer gezonde keuzes te maken om op deze manier voldoende energie te hebben en genoeg vitamines binnen krijgt voor de hele dag.

Dus:

  1. Plan je maaltijden, berijdt ze thuis voor (maak bijvoorbeeld dubbele porties).
  2. Zorg voor gezonde snacks in je tas als je de hele dag van huis bent. Dit kan vers fruit zijn, noten, of bijvoorbeeld rijstwafels.
  3.  Als je uit eten gaat, kies voor simpele gerechten. Kies bijvoorbeeld voor een salade of een goed stukje vlees of vis zonder te veel poespas!
  4. Kies niet voor wijn, maar helaas een water of thee bij het eten. En probeer brood met boter of olijfolie, zout en peper te vermijden.
  5. Als je bij het uit eten gaan wel voor een dessert kiest, kies dan voor vers fruit.
  6. Zorg altijd dat je water bij je hebt. Thuis gemaakt kun je er bijvoorbeeld citroen, komkommer of andere kruiden aan toevoegen. Dan krijgt het niet ietwat meer smaak.
  7. Probeer verder zo min mogelijk toe te geven aan alle verleidingen. Natuurlijk een keer over de streep gaan, is niet verkeerd. Maar ga je dit iedere dag doen, dan zul je in januari weer hard aan de bak moeten om terug te komen bij waar je was.

Iedereen heel veel succes de komende maanden, want het is echt heel verleidelijk. Een goede basis vind je overigens terug in de ‘fitbox‘, de speciale editie van Foodybox.

 X

Gezond

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie