Onzeker zijn, lopen jullie daar ook wel eens mee rond?

Onzeker

Er zijn van die momenten dat je je zo onzeker kunt voelen….

Weet bijna wel zeker dat iedereen dit gevoel wel herkent? Het kunnen kleine dingen zijn. Ik heb zojuist een boek gelezen “De Droomlijst” en daarin wordt een vrouw geconfronteerd met wie zij nu is en hoe zij in het leven staat (naast het feit dat het een prachtige roman is). Ik begon daar zelf ook over na te denken en bedacht me toen “ja doe ik het nu allemaal wel goed”.

Het gaat erom of je tegen jezelf kunt zeggen of je tevreden bent. Ik ben heel erg tevreden, ik heb niets te klagen. Ik voel me bevoorrecht en kan volop van het leven genieten. Maar waar ik dan bijvoorbeeld over denk, is dat ik nu in Spanje ben en mijn kinderen hard zitten te leren voor hun tentamens. Had ik niet thuis moeten zijn? Tegelijkertijd bedenk ik me dan dat wanneer ze op kamers hadden gewoond, ze ook hun eigen boontjes hadden moeten doppen. Ook ga ik me dan bedenken of ik ze in het verleden niets te kort heb gedaan, maar gezien de relatie met mijn kinderen kan ik wel met zekerheid zeggen dat dat niet zo is.

Als jullie met plezier over iets praten, praten jullie dan over dingen uit je jeugd of toen je jong was, of gaat het ook over het heden? Want ga je niet te veel op in werk en verplichtingen, terwijl je liever misschien iets anders zou doen. Dat is echt belangrijk, probeer in het nu te leven, de tijd gaat hard voorbij. De dame uit het boek bijvoorbeeld bezocht een techno-party op haar 40-ste en bedacht dat het geweldig was om te dansen, maar zich zelf daar nooit meer tijd voor gunde. Ik denk dan juist, nu kan het nog. Als ik straks tegen de 60 ga aanlopen, dan moet ik wel keuzes gaan maken, toch? Of niet?

Maar het kan soms ook over kleine dingen gaan, opmerkingen die anderen tegen je maken en je daar onzeker van voelen. Met de leeftijd wordt dat wel minder kan ik jullie vertellen. Je laat het steeds meer zo van je rug glijden. Het enige wat telt is je gezin en een paar intimi. Dat klinkt misschien kort door de bocht, maar zo voel ik het wel.

Goed misschien een beetje een zwaar verhaal, maar het kwam door het boek. Echt een goed boek dat je toch aan het denken zet. Een aanrader dus! De Droomlijst!

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie