Hoe romantisch ben jij?

Romantisch

Doe de test en kijk hoe romantisch jij bent!

Even terug in de tijd… Ja, ik ben opgegroeid met de pockets van Harlequin. Ik vond het heerlijk om de veroveringsverhalen te lezen. Vanaf het begin weet je meestal al hoe het gaat aflopen, maar toch als je er eenmaal in begint, kun je niet ophouden met lezen. Zelfs nu nog steeds kan ik er zo tijdens mijn verblijven in Spanje niet genoeg van krijgen.

Vanaf 31 oktober is het 4000ste exemplaar Harlequin te koop in de winkels: Machtige verleider! Hea, alleen de titel al, daar maakt je hart toch een sprongetje van. Even serieus… 4000 exemplaren dat is niet niks! En om dit te vieren, onderzoek Harlequin hoe romantisch de Nederlander is en wat men anno 2018 nu romantisch vindt!

Uit dit onderzoek komen verrassende resultaten naar voren:

  • Bijna 70% van de Nederlandse volwassenen vindt het verwarrend wat vandaag de dag als romantisch wordt gezien;
  • 85% van de Nederlanders zou wat meer romantiek in hun leven willen, maar men weet niet zo goed hoe;
  • Traditionele romantische gebaren zoals knuffelen en spontaan je partner verrassen zijn nog steeds het populairst; dat blijkt uit de top 20 van meest romantische gebaren;
  • De grootste afknappers zijn ook bekend. Met stip op nummer 1: telefoonverslaving (bijvoorbeeld tijdens het eten je telefoon op tafel leggen).

Samengevat: Romantiek anno 2018 is verwarrend, maar knuffelen en spontaan je partner verrassen blijven de meest romantische gebaren.

De meest romantische gebaren 

Hoewel we in een digitaal tijdperk leven (die rot telefoon soms), lijkt het erop dat we nog het meest hunkeren naar traditionele romantische gebaren. Uit het onderzoek komt naar voren dat de meest romantische gebaren zijn: knuffelen en je partner spontaan verrassen met een cadeautje of reis. Ook het traditionele hand-in-hand lopen is in 2018 nog steeds een zeer populair romantisch gebaar.

Harlequin Regels voor Romantiek: de ultieme romantiekgids

De gedetailleerde uitkomsten van het onderzoek verschijnen in Harlequin Regels voor Romantiek:  een gratis online uitgave, die belooft de ultieme gids te zijn voor de regels van de hedendaagse romantiek. Harlequin Regels voor Romantiek is gratis te downloaden via: https://www.harlequin.nl/harlequin-regels-voor-romantiek. Een leuke video over hoe de Nederlander zelf de romantiek ervaart, is te vinden via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=4ZkKkgcG1-k&t.

Romantisch

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie