Hersteltips voor na het sporten

Hersteltips

Werken jullie ook aan je herstel na uitleving in de sportschool?

Het verbaast mij enorm hoe mensen omgaan met hun voeding en tegelijkertijd helemaal out gaan tijdens het sporten. Wat wil je dan bereiken? Als je een doel voor ogen hebt of je wilt echt een sportprestatie leveren, dan is het heel belangrijk jouw voeding hierop aan te passen.

Vaak vragen mensen aan mij: Wat eet jij dan?

Om advies te geven, is redelijk gecompliceerd. Want niemand is hetzelfde! Het is soms ook een beetje uitproberen met wat handvatten die je kunt vinden op internetsites. Ikzelf sport het meeste ’s ochtends en ga pas erna ontbijten. Ervoor eet ik vaak een kiwi of een banaan, dit zal voor de meesten te weinig zijn.

Het is ook niet dat je bepaalde voeding absoluut niet mag hebben. Ik eet redelijk weinig koolhydraten, maar ietwat hiervan moet je wel per dag nuttigen. Ik moet regelmatig denken aan een echtpaar dat ik laatst op televisie zag en alleen maar fruit at. Broodmager waren ze. Maar kom op zeg, dat willen we toch niet. En dat lijkt me dus niet echt gezond, naar mijn idee kom je dan echt wel voedingsstoffen te kort.

Combinaties maken

Maar terug naar het ontbijt. Het is belangrijk  dat je een aantal voedingsstoffen combineert om vol energie de dag in te gaan.

Koolhydraten zitten onder andere in zoete appels, havermout, toast, banaan, wafels en quinoa.

Groenten spreekt misschien voor zich maar denk aan blauwe bessen, bladgroenten, courgette, rode biet, paprika en tomaat.

Eiwitten zitten in eieren;), yoghurt, noten, zwarte bonen, zalm en halfvolle melk.

Gezonde vetten vind je in avocado’s, pindakaas, boter, kaas, olijfolie en kokosolie.

– En als extra’s kun je zuidvruchten, gedroogde vruchten, specerijen, zaden, honing, siroop, verse kruiden en muesli toevoegen.

Maak een combinatie uit bovenstaande en je hebt het perfecte herstel ontbijt of lunch!

Succes!

Hersteltips
Heerlijk: Avocado, walnoten, feta, ei, basilicum en olijfolie!
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie