Valencia, een geweldig stad met veel gezichten

Valencia

Zijn jullie al eens in Valencia geweest?

Valencia, zijn jullie er al eens geweest? Op zich maakt het niet uit, want het is zeker een stad die je vaker zou willen bezoeken. Wij bezochten de stad deze zomer voor de derde keer en ontdekten nog meer leuke plekjes.

Tegenwoordig doe je veel informatie op via internet, maar ik ben af en toe ook nog van de generatie dat je graag een boekje in je handen hebt. De combinatie is uiteindelijk ideaal, maar met “Wat & Hoe, Valencia” kon ik me op het strand goed voorbereiden! In dit boekje lees je alles over deze historische stad (een stukje geschiedenis is echt wel leuk op z’n tijd), handige tips (wanneer en waar is wat te doen), een top tien van ‘must-visite’, de beste restaurantjes en hotspots en wat je allemaal nog meer kunt doen en verwachten in Valencia.

Valencia

Voor ons was dit jaar het stukje “la Ciudad de las Artes y los Ciences” nieuw. Wat een ongelooflijk prachtig stuk hebben ze hier aangelegd. Het super moderne tegenover het echte oude Valencia is geweldig. ’s Avonds kun je hier overigens heerlijk chillen.

Naast de oude stad, die prachtig is, bezochten we deze keer ook de haven. De haven heeft prachtige clubs en verschillende eettentjes. Wij aten aan het begin bij een restaurantje waar de vis recht uit zee op je bord kwam. Geweldig!

Ook heeft Valencia een prachtig, breed strand. Niet verkeerd om je dagen te splitsen in half dagje cultureel en bijvoorbeeld ’s middags nog even naar het strand.

Houdt je van sporten, dan is het lang uitgestrekte park de plek om ’s ochtends even te rennen. Het is net of je in Central Park loopt haha. Overigens is hier ook een openlucht bioscoop, geweldig om te bezoeken met name tijdens de warmere dagen!

Valencia is natuurlijk een grote stad, maar als ik zeg dat het nog redelijk kleinschalig is, bedoel ik daarmee dat alles makkelijk te bereiken is. Er is een metro, maar je kunt ook een fiets huren. Dat laatste is echt heel goed te doen. Ik heb zelfs een Nederlandse tour gezien, maar dat moet je willen. Uiteindelijk met “Wat&Hoe” in je handen heb je die niet nodig;).

Wij zijn verliefd op deze hele toffe stad! We kunnen het dus van harte aanbevelen. Mocht je binnenkort gaan, denk dan het boekje “Valencia, Stedentrip”.

X

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Valencia

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie