Marathons, daar ben ik nog niet aan toe…

Een marathon lopen is nog wel even een stapje verder!

In april dit jaar heb ik voor het eerst een wedstrijd gelopen. Nou ja, een wedstrijd, laten we zeggen voor een medaille gerend. De 10 km in Rotterdam tijdens de Marathon is een feestje. Het publiek draagt je op handen en zoals ik het zei “het was een eitje”!

Ja, zo voelde het echt, het “snelle Jelle” gevoel. Ik ging over de finish en dacht “was dit het?”. Vervolgens zag ik anderen voor de hele marathon hun best doen en voelde me echt een watje! We hebben met een groep getraind en in combinatie met mijn andere sporten was en ben ik echt heel fit. Een hele behoort misschien wel tot de mogelijkheden, maar dan moet ik toch nog wel langere afstanden gaan lopen.

Voorlopig gaan we met een aantal de halve marathon in Amsterdam lopen. Het is altijd goed om een doel te stellen en hiervoor zijn we in volle voorbereiding. Zo liep ik afgelopen zondag met mijn loopmaatje 18 km. Alvast een goede generale, maar dat hakte er nog behoorlijk in. Op vol tempo gingen we er tegenaan en dat voelde ik later wel. Niet zo zeer op het moment zelf, toen wist ik dat ik die dikke 21 ook wel in mijn broekzak had. Maar gedurende de dag sluipt dat er een beetje in.

Dat verwacht ik dan ook van een hele marathon. Dat kun je niet zonder een goede voorbereiding zo maar gaan doen. Misschien hier en daar een uitzondering gelaten, maar voor mij geldt dat zeker niet. Als ik ooit denk (want New York zit wel in mijn achterhoofd) het te gaan doen, dan zal ik echt nog aan de bak moeten.

Wie heeft er nog goede tips en wie gaat er mee? We kunnen ook eerst Rotterdam doen;)?

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie