Cornelis: Eten volgens de laatste trends!

Cornelis

 

Restaurant Cornelis Bar & Kitchen komt met nieuwe menukaart

“Beter eten dan thuis” is een van de regels die bij ons geldt wanneer we uit eten gaan. Het is leuk om verrast te worden, nieuwe smaken te proeven en andere wijnen te drinken. Deze keer waren we te gast bij Cornelis Bar & Kitchen en ik kan jullie verzekeren “zij hebben ons enorm verrast en overtuigd van echt eten”.

Cornelis Bar & Kitchen op het Rotterdamse Stadhuisplein is inmiddels een begrip. Stokpaardje van het restaurant is hoogwaardig vlees bereid op de Big Green Egg en houtskoolgrill, zoals bavette, entrecote en sappige hamburgers. ‘Houtskool geeft een authentieke smaak aan het vlees. Het is eerlijk, simpel en vreselijk lekker’, zegt chef Karim Aggoun.

Nieuwe kaart

De nieuwe, ijzersterke kaart van Cornelis Bar & Kitchen bestaat uit hamburgers van Black Angus rundvlees en pulled pork van de beste kwaliteit, en dikbelegde Jordy’s Boterhammen met een keuze uit vlees, zalm of kaas. Ook soep, sappige hotdogs en rijkgevulde salades staan op het menu. Met specialiteiten van het huis als de Smokey Lunch Platter, een proeverij van worst, ribs en brisket en Cornelis Tip, een in roomboter gebakken biefstuk van het MIJ-rund met een dikke boterham van Jordy’s Bakery.

Vlees van de houtskoolgrill

De barbecue-keuken is in Nederland in opkomst. Inspelend op deze trend staat in de grote open keuken van Cornelis Bar & Kitchen een Big Green Egg, bemand door chef Karim Aggoun. Deze pitmaster van Cornelis bereidt er Angus beef van de beste kwaliteit en houdt een wakend oog op de droogkast met grote stukken dry aged beef. De chef leerde de knepen van het vak in Parijs en combineert de klassieke, Franse keuken met de stoere barbecuetraditie uit Amerika. Grillen, slow cooking en ‘smoken’ is waar het in zijn keuken om draait. Op houtskool, uiteraard. Bij al zijn gerechten wordt een suggestie gegeven voor een wijn-spijscombinatie waarbij de mooiste smaken elkaar ontmoeten. Cornelis beschikt dan ook over een uitgebreid wijnassortiment van wijnen per fles en glas.

Over Cornelis Bar & Kitchen

Horecaondernemer Marcel Maan kent het Stadhuisplein als zijn broekzak. Hij baat er al jaren meerdere zaken uit, zoals Café ’t Fust, Café Plein, Mexicaans restaurant Amigo en Coconuts. Met Cornelis Bar & Kitchen, zijn vijfde onderneming in het hogere middensegment, kwam voor Maan een langgekoesterde droom uit. Hij zette een zaak neer zonder poespas en chique gedoe. Een bar-restaurant wat zich kenmerkt door een hoge kwaliteit en eerlijke, pure gerechten.

 

 

 

 

Cornelis

Cornelis
Slow cooking, een van hun specialiteiten

Cornelis Cornelis Cornelis Cornelis Cornelis

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie