Schoenen, daar heb je er nooit genoeg van!

Schoenen

Ik heb alles over voor een paar extra schoenen…

Het is eerlijk waar, ik heb laatst mijn kasten opgeruimd en kwam tot de conclusie dat ik echt niets nodig heb. Ik weet het dat zeg je, maar als je gaat winkelen zie je altijd wel weer wat. Maar schoenen vind ik iets heel anders. Modellen, kleuren, schoenen zijn nooit hetzelfde, daar kun je er niet genoeg van hebben. Ik houd van makkelijke schoenen voor thuis, maar geniet van hoge palen als ik uitga. Maar of het nu platte schoenen zijn of die met die hoge palen, ik wil wel dat ze lekker zitten en dat je er nog een beetje normaal op kunt lopen.

Dus ik kwam deze gele, sleehak schoenen van Angulus tegen. Zijn ze niet geweldig? En ze zitten ook fantastisch, je kunt er gerust een dagje op gaan winkelen. En die gespen maken het nog een beetje stoer ook. Maar Angulus heeft veel meer natuurlijk. Kennen jullie dit merk al?

OVER ANGULUS

ANGULUS is opgericht in 1904 door de vader van Willy Madsen, schoenmaker die een winkel had aan de belangrijkste winkelstraat ‘Nørrebrogade’ van Copenhagen. Willy was een leraar en was het niet eens met de puntige schoenen die veel kinderen destijds droegen. Hij vond dat de schoenen het groeien en de natuurlijke beweging van de voeten belemmerde. In 1928 verraste Willy de schoenenindustrie met zijn nieuwe, naar de voet gevormde, schoenen die hij in samenwerking met artsen en fysiotherapeuten had ontwikkeld.

Aanvankelijk kregen de schoenen een koel ontvangst, maar het duurde niet lang voordat ANGULUS ‘the talk of the town’ werd. Dit kwam mede doordat Willy was getrouwd met Else Højgaard, een van de meest populaire ballerina’s van die tijd.

Uiteindelijk, in 1949, had Willy een leder inkoper, genaamd Roland Dawe, in dienst genomen. Hij reisde heel Europa door, op zoek naar kwaliteitsleer. Roland had een oog voor kwaliteit en de buitenlandse schoenen die hij tijdens zijn reis tegen kwam. De visionaire inkoper zorgde ervoor dat ANGULUS de franchise mogelijkheden kreeg om handgemaakte Duitse en Italiaanse schoenen in Denemarken te verkopen. Toen de Deense overheid in 1960 de grens opende voor de import van buitenlandse schoenen, was ANGULUS één van de weinige Deense schoenenfabrikanten die klaar stond om de Deense markt te veroveren met deze kwaliteitsschoenen. De Italiaanse schoenen zijn een inspiratie geweest voor de collectie van ANGULUS.

Schoenen

Schoenen
Superleuke schoenen!

Schoenen

Advertorial

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie