40-plus: Voel je goed, voel je mooi

Overgang

I’m fantastic 40 and more – Isa Hoes & Medina Schuurman

Als de dag van gisteren herinner ik me dat ik 40 jaar werd. Het zijn van die mijlpalen die je niet vergeet. Net zo min als dat je vergeet dat je 20 of 30 werd. En ja zo kwam voor mij ook de 50 voorbij. En eerlijk? Ik voel met nog steeds 30 jaar. Super jong zou ik ook niet meer willen zijn. Ik vind zelfs ook deze leeftijd best fijn. De levenslessen die je meedraagt, de kinderen die groter worden, zelfstandig zijn en gezellig mee tafelen. Het heeft heel wat voordelen, maar zijn er ook nadelen?

Ikzelf heb nog, naar ik weet, geen last van de overgang. Het enige dat ik soms denk, is dat ik schommel in mijn stemmingen. Maar het grappige is dat ik het me realiseer! Verder nog geen klachten. Voor diegenen die hier al wel meer last van hebben, is het ongelooflijk leuk om het boek van Isa Hoes en Medina Schuurman te lezen. Het was voor mij alvast super interessant en heel misschien behoor ik tot die 20 % die nergens last van heeft.

Fantastic 40 and more…

Het idee dat mocht je in de overgang zijn, stelt je misschien gerust dat je niet de enige bent. Namelijk ongeveer 1,6 miljoen Nederlandse vrouwen zijn op dit moment in de overgang! Gemiddeld zijn vrouwen 51 jaar, waarvan 25 % de overgang als een kwelling ervaart…. Gemiddeld duurt de overgang 4 tot 10 jaar, dus maak je borst dan maar nat! De meeste vrouwen behouden hun libido, dus dat is een voordeel;).  En pas op, want zo lang je menstrueert, kun je nog steeds zwanger raken.

Maar de overgang is ook HIP! Het lijkt namelijk wel of dames van 40 en 50 jaar midden in de belangstelling staan. Dit zijn namelijk vrouwen met levenservaring, daardoor eigenzinniger, misschien zelfs jeugdiger en stoerder dan vroeger. Ik voel me ook zeker zo en ik zie het aan mijn vriendinnen, die zijn net zo. Allemaal mooie, sterke vrouwen!

De overgang, het blijft een dingetje, er wordt weinig over gesproken. Maar bedenk het gaat ook voorbij! Het boek van Isa en Medina geeft hier uitgebreid uitleg over. Verder staan er veel heerlijke, goede recepten speciaal voor ons in en ook een aantal goede ‘fitness’ oefeningen die we eigenlijk 3 tot 4 keer per week moeten herhalen. Ik heb genoten van het boek en het klinkt vreemd, maar ben je 40-plus, dan zou ik het zeker eens lezen.

Succes!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie