Champion krijgt nieuwe flagshipstore in Amsterdam

Hoe gaaf is dat een hele winkel van Champion?

Wie kent het niet? Wij zijn er mee opgegroeid. Champion het merk dat al weer een paar jaar super hip is en hét originele sportswear brand der Amerikaanse sportswear brands is, viert de opening van zijn nieuwste flagshipstore in de Amsterdamse 9-straatjes, met de campagne ‘Champions of Amsterdam’.

Champion

7 juni 2018 is de officiële opening van de nieuwe Champion flagshipstore in de Reestraat nr. 9

In aanloop naar de opening vroeg Champion de Marokkaans-Nederlandse artiest Yousef Gnaoui om een gedicht te schrijven over zijn Amsterdam. Yousef a.k.a. Sef is onder meer bekend van ‘De Leven’, titelsong van de Nederlandse film Rabat, en van hits als ‘Stuk’ (met The Partysquad, Dio en Sjaak) en ‘Me Nikes’ (met The Opposites) en de track ‘Toch Houdt Ze Van Mij’ van zijn laatste album ‘In Kleur’ werd uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Zijn Champions of Amsterdam-gedicht – “It is what it is in the XXX, What you see is what you get” – draagt Sef met zijn kenmerkende pretentieloze straattaal erudietie voor als voice over bij een al even poëtische film. Voor deze visuele ode aan Amsterdam werkte Sef samen met de Nederlandse videomaker Niels van den Top, die al eerder films maakte voor klanten als Valentino, Viktor & Rolf, Rochas, Red Bull en Appelsap.

Artwork Gilles de Brock

In Champion’s nieuwe Amsterdamse flagshipstore komt ook een installatie met artwork van Gilles de Brock. De serie autonome werken die deze kunstenaar special voor de Champions of Amsterdam campagne maakte zal binnenkort online en in printmedia opduiken. Gilles de Brock werkt alleen voor klanten (zoals recent voor Nike, Metahaven en Red Bull) die hem de artistieke vrijheid geven om te experimenteren en zo de grenzen op te zoeken van de verschillende media die hij gebruikt.

Flagshipstore in de Reestraat Amsterdam

De nieuwe Champion flagshipstore in de Reestraat is niet zomaar een Champion store. Dit wordt de destination store voor liefhebbers van ‘the real thing’; zoals de oorspronkelijke Reverse Weave styles, American Made zoals ze dat in 1934 ook al deden, en waar Champion letterlijk wereldkampioen sweater mee is geworden. Maar ook de colabs en specials die in kleine oplagen uitkomen zullen hier te vinden zijn.

For the Champions of Amsterdam.
The Champions of Amsterdam campagne is masterminded door Mr. WiX
Champion
De nieuwe winkel per 7 juni in de Reestraat Amsterdam

Champion Champion Champion Champion Champion

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie