Het Margiet kookboek: de basis voor iedereen

Koken is niet echt iets wat in mijn dochters vocabulaire voorkwam toen ik nog in Nederland woonde. Maar toen ik eenmaal ging verhuizen naar Dubai en zij graag in Nederland wilde blijven moest ze toch af en toe aan de bak: koken dus. Tot nu toe kwam ze niet verder dan pasta’s en sushi maken. Daar gaat nu verandering in komen. Ik heb haar Hét Margriet Kookboek gegeven: de manier om te leren hoe je moet koken! We hebben dan ook afgesproken dat ze minstens één keer per week iets probeert te koken uit dit boek en als ik deze zomer terugkom voor een welverdiende vakantie in Nederland wil ik graag eens proeven van mijn dochters kookkunsten.

Al 75 jaar is Hét Margriet kookboek het basiskookboek. Het geeft duidelijk antwoord op vragen als: hoe kook je aardappelen, hoe maak je boontjes en hoe bak je een appeltaart? Ook in deze herziene versie worden deze basistools uitgelicht.
Daarnaast biedt het volop praktische informatie over groenten, kruiden en specerijen, wijnen, keukengereedschap en meer. Met ruim duizend recepten uit onder andere de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken is er keuze genoeg voor doordeweekse gerechten én feestelijke maaltijden.

Van bouillons en soepen, sauzen, eieren, kaas, vis, schaal- en schelpdieren, vlees, groenten en salades tot aardappelen, granen, pasta en rijst, desserts, gebak en brood. Hét Margriet kookboek bevat onmisbare kennis voor zowel de beginner als de ervaren thuiskok en past perfect in elke keuken.

Recensies:

‘Toen mijn moeder ging verhuizen naar Dubai, moest ik ineens wel zelf leren koken. Dankzij Hét Margriet kookboek at ik nog regelmatig een gezonde hap. En…. ik begin koken zelfs leuk te vinden.’ – Britt van Coevorden, dochter van Angelique Vlieg, ShopaholiekMama.

Dit is een boek dat je gebruikt, dat met vetvlekken en ezelsoren op je aanrecht ligt.’ – Annemart van Rhee, Eindhovens Dagblad

‘Ik houd van de oergerechten uit bijvoorbeeld Hét Margriet kookboek, dat ik kreeg toen ik op kamers ging wonen. Die kan ik maken. Die vind ik lekker. En prettig ‘gewoon’. Het leven is al ingewikkeld genoeg.’ – Leontine van den Bos, Margriet

‘Deze bakbijbel overleeft al zeventig jaar alle hypes.’ – Algemeen Dagblad

 

Dit kookboek kost € 19,90 en is vanaf nu verkrijgbaar. Je besteld Hét Margriet kookboek o.a. hier.

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie