Pippistrello of de Arco van Flos. Ik heb het licht gezien.

Een lichtplan in je huis is een beetje een ondergeschoven kindje als je je (nieuwe) huis gaat inrichten. Bij mij ook. Stom. Nooit over nagedacht. Ik ging  gewoon op zoek naar leuke lampen die de boel een beetje opleuken thuis en die prettig licht geven. Ik had een jaar of 15 geleden wel een dure smaak. Maar…… nog steeds zijn deze lampen te koop en zijn ze zelfs in waarde gestegen. Dus ik zie het als een investering. Net als mijn chaneltas, ook daar ben ik heel druk mee geweest alvorens ik mijn eerste “investering” kocht.

Ik ging dus gewoon voor leuk! Mijn eerste designlamp was er eentje van FLOS, je weet wel: die hele dure hangende booglamp met een gigantisch zwaar marmeren onderstel.  Al 50 jaar een “musthave” op het gebied van lampen. Een duur ding, prachtig ook. Enorm onhandig en groot in je woonkamer, tenzij je er de ruimte voor hebt. Heel eerlijk gezegd gaf hij me soms het gevoel van een droogkap bij de kapper. Een klassieker onder de lampen met de naam Arco. Een flinke investering – je shopt de Arco bij Lampen24.nl voor € 1943,90-,  maar helaas meegenomen door mijn ex-vriend. Op zich was ik er niet echt rouwig om want we hadden nog zo’n designerlamp, ook een klassieker. Iets kleiner en eentje die ik nog steeds prachtig vind. Deze heb ik dan ook met hand en tand bewaakt: mijn Martinelli Luce Pippistrello lamp in zwart/wit.  Nog steeds ben ik een soort van verliefd op deze lamp. Samen met met oranje orange slice van Artifort nog steeds de blikvanger in ons huis…….. althans zodra we weer terug verhuizen naar Nederland. Deze twee items staan nu tijdelijk te pronken in het huis van mijn ouders.

Maar nu komt het: Over een tijdje willen wij toch wel weer terug richting Nederland en ons oude huis, wat nu in de verhuur zit, weer in. Het enige wat ik tot nu toe heb zijn dus mijn Pippistrello en mijn Orange Slice want mijn meubels uit Dubai neem ik niet meer mee terug naar Nederland. Het is tijd voor een nieuwe start met een heel fris en vooral nieuw, hip interieur. Ik ben al druk in de weer met het tekenen, tekenen en nog eens tekenen want een inrichting komt niet zomaar één, twee, drie tot stand en ik wil ook geen woonkamer die ik zo uit een meubelzaak heb gekopieerd. Mijn meubels vliegen van links naar rechts op mijn digitale moodboard…… om tot de conclusie te komen dat mijn smaak eigenlijk wel een beetje veranderd is. Kon ik 15 jaar geleden genieten van echte designeritems, heb ik daar nu toch een stuk minder mee. Ik heb gelukkig nog even de tijd en laat iedereen die richting Dubai komt de VT Wonen, Eigen huis & Interieur en de Stijlvol wonen meenemen. Qua interieur denk ik dat het uiteindelijk heus wel goed komt en echt haast heb ik nog niet daar we echt nog niet precies weten wanneer we terugkomen naar Nederland. Maar dat lichtplan: misschien is dat uiteindelijk nu toch wel een goed idee om eens goed over na te denken. In ons huis in Dubai is daar dus wel over nagedacht en ik kan je zeggen dat dat heel prettig is.

Mijn tip van de dag: mocht je investeren in een nieuw huis: vergeet het lichtplan niet! Al is kopen voor de leuk ook prima hoor! Het is maar net wat je belangrijk vindt natuurlijk.

Coverphoto: Shutterstock

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie