Haar: Wat doe je met je haar tijdens het sporten?

Haar

Als je haar maar goed zit, zeggen ze…

Vroeger kon ik me er nog wel eens druk over maken over hoe ik eruit zag voor ik naar de sportschool ging. Die tijd is voorbij, ze moeten me maar nemen zoals ik ben. Toch blijft het stiekem wel een dingetje, je weet immers nooit wie je tegen komt, toch? Oke, natuurlijk weet ik dat je tijdens het sporten niet op je charmantst bent. Uiteindelijk draait het daar eigenlijk ook niet om, maar ik spreek vast niet alleen maar voor mezelf als ik toegeef dat sporten fijner voelt als je in een goede outfit de deur uitgaat en je haar enigszins goed zit. Want nog even over dat haar. Er zijn namelijk wel degelijk kapsels die naast work-out proof ook nog eens hartstikke prettig zijn. Wat zijn eventueel de mogelijkheden?

Strak in de vlecht

Een vlecht geldt voor mij helemaal niet. Hoewel ik bij anderen een groot voorstander ben van haar dat los, wild en lekker messy zit, denk ik dat je tijdens het sporten gek zou worden van zo’n kapsel. Strak, strakker, strakst is wat we willen. Een invlecht houdt alle haren stevig op z’n plek en staat ook nog eens hartstikke cool. Een win-win als je het mij vraagt.

Een staart

Vernieuwend is het niet, mooi én praktisch zeker wel. De oude vertrouwde staart is waarschijnlijk het meest gedragen kapsel tijdens het sporten. Ook hier geldt dat je overdag ‘m zo rommelig mogelijk wilt maar naar de sportschool mag de staart wat mij betreft strak naar achteren.

Half-om-half

Ook dames met haar zo kort dat een staart of vlecht onmogelijk is, willen hun haar vast zetten tijdens het sporten. En geef ze eens ongelijk! De half bun biedt uitkomst. Zo is het haar dat de neiging heeft vast te plakken aan het voorhoofd veilig vast gezet en is er geen reden meer om je niet voluit te gaan in de sportschool.

Knot

Ook de knot is mijn dochters favoriet! Zorg er wel voor dat -ie lekker strak op je hoofd zit. Met zo’n rond zwierende knot op je bolletje gaan die lounges toch nét wat minder lekker.

Hulpstukken

De hulpstukken zijn meer aan mij besteed, hoewel ik eigenlijk nooit iets aan mijn haar doe. Met tennissen doe ik wel een haarband in en ik kan jullie verzekeren dat dat ver van stylish is. Wat wel nog enigszins leuk is, is zo’n elastieken haarband bijvoorbeeld. Daar wil ik normaal gesproken niet mee gezien worden, maar tegenwoordig zijn ze er in allerlei kleuren. Dat maakt het dan misschien zowel praktisch als nog leuk om te zien.

Succes!

Coverfoto @Shutterstock

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie