Foodfestivals: Heerlijk ze komen er weer aan!

Foodfestivals

Het Weekend van de Rollende Keukens

Internationaal hét originele foodfestival dat veel gekopieerd is, maar nooit geëvenaard

Lente en zomer brengen veel festivals en foodfestivals met zich mee. Ik zie de ticketverkoop van vele evenementen al voorbij komen en je moet er tegenwoordig snel bij zijn, want ze zijn populair. Maar ook de foodfestivals blijven zeker niet achter. Gaan jullie hier ook wel eens naar toe? Ik vind het wel leuk om in de gelegenheid te zijn om van ‘en’ muziek ‘en’ lekker eten te kunnen genieten. Overal wat snacken, drankjes proeven etc, heerlijk toch? Hebben jullie wel eens van De Rollende Keukens gehoord? Zet hem vast in de agenda, de toegang is gratis!

Van 9 t/m 13 mei wordt de Amsterdamse Westergasfabriek voor de elfde keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 110 handgeselecteerde Rollende Keukens komen het lange Hemelvaartsweekend weer op stoom. Een recordaantal komt dit jaar vanuit heel Europa.

Internationaal

Dit jaar rollen er bijvoorbeeld keukens uit o.a. Letland, Italië, Zwitserland, Engeland, Spanje, Luxemburg het Westerpark binnen om jong en oud over de grens te laten proeven. Daarnaast groeit wederom het aantal culinaire nationaliteiten waarvan te genieten valt, zodat de avontuurlijke lekkerbek niets tekortkomt.

Nieuwe Directie

Na de tiende editie in 2017 vond de Stichting het tijd voor een nieuwe directie en gaf het stokje over aan ‘onze kinderen’ Yonina de Ruijter en Storm Vollaers. Vanaf de allereerste editie in 2008 vervulden zij uiteenlopende rollen op ons Weekend -van rotzooiraper tot hoofdproducent- en staan nu te trappelen om er komend decennium hun eigen verrassende draai aan te geven.

Oud & Vertrouwd

Gelukkig blijft er ook veel bij het oude op ons internationale buurtfeestje. Zo is de toegang voor iedereen nog altijd gratis, wordt de muziek live gespeeld en werken de kleurrijke barren nog altijd niet met muntjes (maar dit jaar voor het eerst wél cash- en contactloos!). Ook de swingende circustent La Pilseria die vorig jaar haar debuut maakte, komt terug met Catalaanse bubbels, Spaanse hapjes en Limburgse pilseners, die aan lange tafels worden geserveerd. Laat de dagelijkse realiteit voor wat die is en vlucht komend (extra lange) Hemelvaartsweekend naar de internationale Westergasfabriek te Amsterdam.

Wij hebben er nu al zin in!

Fotografie verzorgd door Annelore van Herwijnen

Foodfestivals

 

Foodfestivals

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie