Glutenvrij: Heerlijke lasagne uit de oven!

Glutenvrij

Glutenvrij koken is niet zo moeilijk, wel wennen!

Glutenvrij koken is tegenwoordig heel normaal. Het is een paar jaar geleden dat mijn vriendin er achter kwam dat zij bepaalde vezels niet kon verdragen en daarom genoodzaakt was om glutenvrij te gaan koken. Tot op dan had ik er ook nog nooit van gehoord. Daarom valt het wel op dat er steeds meer op dit gebied in de gewone supermarkt te koop is en zo ook Urtekram.

Ik maakte onlangs een heerlijke, verse lasagna met bladen van Urtgekram. Moeilijk was het niet en eerlijk heb ik ook een beetje de restjes uit de koelkast op gemaakt. Maar de kinderen vonden het heerlijk en schepten zelfs twee keer op!

Wat heb je nodig?

 • Lasagna bladen glutenvrij, ik had ze van Urtekram
 • 500 gr gehakt
 • Tomaten
 • Paprika’s
 • Knoflook
 • Ui
 • Basilicum
 • Slagroom
 • Mozzarella
 • Kaas
 • Peper, zout, maizena

Ik heb de tomaten, paprika’s, basilicum, ui en knoflook een half uurtje ingekookt en vervolgens met de keukenmachine tot een saus gepureerd. De saus op smaak gebracht met peper en zout. Vervolgens het gehakt rul gebakken en de saus eraan toegevoegd.

Ovenschaal ingevet. Saus en lasagna om en om afgewisseld. De bovenste laag afdekken met mozzarella (in plakken gesneden). Kaas raspen en samen met de slagroom opzetten. De saus verdikken met een beetje maizena. Ook deze saus over de lasagna verspreiden. De lasagna is klaar om in de over te gaan voor 30 minuten.

Aan tafel!

Glutenvrij

Glutenvrij

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie