Dos por Dos: Adembenemend mooie sieraden van Buffelhoorn

Dos por Dos

B U F F E L H O O R N: Wat is het eigenlijk?

Producten van buffelhoorn zijn adembenemend mooi! Het is een natuurproduct, en daarmee gelijk enorm duurzaam, gemaakt van buffels die een natuurlijke dood zijn gestorven. De kleur en de vlam zitten door en door in het materiaal, waardoor de oorbellen, armbanden en kettingen uit de Dos Naturel lijn van Dos por Dos een unieke uitstraling krijgen. Daarnaast is het anti-allergeen, licht en comfortabel.

Kleurvariatie

De hoorns kennen een enorme kleurvariatie: van wit aan de onderkant tot bijna volledig zwart aan de bovenkant van de hoorn en alle wit-, bruin-, groen- en zwartschakeringen er tussenin. Elk sieraad uit de Dos Naturel collectie is daarom uniek!

Dos por dos

Wat is buffelhoorn?

Het buffelhoorn is afkomstig van waterbuffels uit Azië. De waterbuffels worden gebruikt als trekdieren in kleinschalige landbouw, voornamelijk in de drassige rijstvelden die met machines moeilijk te bewerken zijn.

De hoorns van mannelijke buffels kunnen wel een spanwijdte bereiken van 2 meter! Lokale ambachtslieden maken hier al eeuwenlang de prachtigste sieraden van. Door het polishen krijgen de sieraden een mooie, glanzende finish.
Volgens lokaal gebruik wordt, na de dood van het dier, alles hergebruikt: niet alleen het vlees maar ook de hoorns. De hoorns zijn een bijproduct en er worden geen dieren gedood omwille van de hoorns!

Het is dus een ethisch verantwoord product. En enorm geschikt voor brillen, kammen en natuurlijk oorbellen, armbanden en kettingen van sieradenmerk Dos por Dos.


Dos por dos Dos por dos

Dos por dos

Dos por dos

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie