Tip voor het weekend: Allerhande Kerstfestival

Een witte Kerst op het Allerhande Kerstfestival

Gisteren is het Allerhande Kerstfestival in Utrecht van start gegaan: hét foodevent om in de feeststemming te komen. Tijdens de derde editie van het festival, dat plaatsvindt op 8, 9 en 10 december in het sprookjesachtige Spoorwegmuseum, gaan bezoekers samen ontdekken wat Kerst 2017 in petto heeft. De opening van het festival bracht het ultieme kerstgevoel bij de bezoekers naar boven nadat leden van het Nederlands Kamerkoor, Kamerkoor Venus, het ouderenkoor Lust for Life en Babette Labeij Choir Kids in de sneeuw een flashmob inzetten.

Op het Allerhande Kerstfestival worden bezoekers op een betoverend terrein van 7000 m² meegenomen op een culinaire reis van ontbijt tot borrel en diner. Tijdens de 180 demonstraties en workshops vertellen experts zoals viskenner Bart van Olphen, wijnboer/schrijver Ilja Gort en bakkoning Menno de Koning over de nieuwste foodtrends voor de feestdagen. Dit jaar is er een extra groot en ruig winter-BBQ plein, waar de lekkerste kerstgerechten van de barbecue komen.

Naast veel proeven en inspiratie opdoen voor het kerstmenu, kunnen bezoekers hun kennis testen tijdens de Allerhande-quiz in het theater of de pubquiz in het wijnlokaal en een ritje maken in het nostalgische minirad waarin zij al hun vragen over het kerstmenu kunnen stellen aan Allerhande experts. Of aan de slag gaan om kerstballen te pimpen en barskills te verbeteren in de Gin&Tonic workshop. Ook Appie Today is aanwezig op het festival. Daar kunnen mensen een dansje wagen bij de Silent night disco.

Wie het leuk vindt om een kijkje in de toekomst te nemen: tijdens het festival laat een van de chefkoks zien hoe handig én leuk een slimme, hands-free keukenhulp van Albert Heijn kan zijn: samen de lekkerste recepten vinden en koken – straks kan dat allemaal in gesprek met Appie. Bezoekers van het festival kunnen het prototype ook zelf testen.

Wouter Kolk, algemeen directeur van Albert Heijn: ‘Het wordt een fantastisch weekend met honderden Albert Heijn-collega’s en leveranciers die als vrijwilliger de komende drie dagen alles op alles zetten om het iedereen naar de zin te maken. Er worden zelfs vanuit winkels bussen ingezet zodat ouderen die minder mobiel zijn het festival ook kunnen bezoeken. Ik vind dit een mooie afsluiting van een jaar waarin we met onder andere buurtlunches, eindexamenklassen en goede begeleiding voor klanten met alzheimer een bijdrage hebben kunnen leveren aan onze omgeving. Al deze initiatieven waren inspiratie voor onze kerstcommercial, die hier vandaag officieel van start ging”.

Het festival is geopend van 10:00 tot 20:00u op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december. Voor meer info en een uitgebreid programma, ga naar www.ah.nl/kerstfestival.

FESTIVAL FACTS
33.000 bezoekers
16.000m stroomkabel
7.000 m2 festivalterrein
1.100 m guirlandes
480 Albert Heijn- medewerkers
430 busritten van en naar het festival
245 kerstbomen
180 kookworkshops en demonstraties
150 leveranciers
1 kerstman

Wij zelf waren er gisteren en hebben genoten van al het lekkers dat eventueel op het kerstmenu kan komen te staan. Als je van eten houdt en van koken, dan is dit een echte aanrader om naar toe te gaan.

Veel plezier!

Allerhande

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie