2018: Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Nieuw jaar

2018 staat voor de deur, hebben jullie al goede voornemens voor komend jaar?

2018, een heel nieuw jaar al weer op de deurmat! Wat gaat de tijd toch snel, ik denk zo vaak ‘pffff, is het al weer maandag’! Weekenden niet alleen, ook de weken vliegen voorbij! Kinderen zie je klein en voor je het weet gaan ze stappen in Rotterdam. Ja, de tijd gaat snel, dat betekent eigenlijk maar 1 ding: “Met volle teugen genieten!!!”

En daar is dan ook nummer een der goede voornemens voor 2018: Elke dag genieten, elke dag een keer lachen en niet iets doen waar je geen zin hebt. Denken jullie wel eens aan het einde van de dag: Het was weer fijn vandaag? Ik eigenlijk best wel, ik realiseer me heel vaak dat het leven mooi is en dat het fantastisch is om het leven te pakken. Ik denk ook zo lang je je dat realiseert, het minder moeilijk is om ervan te genieten.

Dan al die goede voornemens die we ons zelf opleggen voor 2018 zoals: stoppen met roken, minder drinken of helemaal stoppen met drinken, lijnen, meer bewegen en niet vergeten ‘je vrienden onderhouden’. Eigenlijk allemaal voornemens waar we geen zin in of soms te weinig tijd voor hebben. Natuurlijk stoppen met roken zal ik ten alle tijden stimuleren, het is nu eenmaal bekend dat het niet goed is voor de gezondheid. Gelukkig rook ik zelf niet, dus deze kan ik overslaan.

Minder drinken of helemaal stoppen met drinken laat ik afhangen van het moment. Ik weet als geen ander dat als actief sporter alcohol funest voor je is. Je presteert zoveel slechter als je de avond ervoor wat hebt gedronken. Natuurlijk 1 glaasje kan niet zo veel kwaad, maar moet wel zeggen dat er een periode was dat ik helemaal even niet dronk. En dat geeft je wel heel veel energie! Dus ja, minderen met alcohol blijft toch een goed plan.

Lijnen, voor velen een opgave, voor anderen de normaalste zaak van de wereld. Ik denk dat lijnen ervoor is om een doel te behalen. Maar je moet ook sterk in je schoenen staan om het erna vol te houden. Ik heb ook een periode gelijnd of beter gezegd ik heb mezelf een andere eetgewoonte opgelegd. Daar houd ik me nog steeds redelijk trouw aan. Er zijn meerdere opties hiervoor en ik laat het aan jullie zelf over te bepalen waar je je zelf het prettigst bij voelt. Ik houd met dus nog steeds aan koolhydraatvrij eetpatroon. Hierover kun je meer lezen in Grip op Koolhydraten.

Meer bewegen maakt je niet alleen fitter en energieker, het laat je ook stralen. Als sporten zijn vruchten afwerpt, wordt je daar automatisch blijer van. En dat straal je uit!

Werken, ik hou ervan, maar het moet wel leuk blijven. Het allerleukste aan dit werk is natuurlijk de leuke events, het onmoeten van inspirerende mensen. Dit werk is zo leuk, dat is mezelf ook een prachtige Burkely tas kado heb gedaan. Ik kom graag in stijl aan bij mijn afspraken 🙂

En dan zeker niet de laatste: Vrienden onderhouden! Ja dat klinkt misschien raar ‘onderhouden’, maar we maken ons allemaal schuldig aan een druk bestaan en vergeten soms net even dat belletje te plegen of dat bezoekje te doen. Ja, het spijt me, het is ook een van mijn slechte eigenschappen dat ik er soms aan voorbij ga. Maar ik heb ook een hele goede eigenschap: ik houd van feestjes en feestjes organiseren;). Op die manier maak ik dan weer een hoop goed en combineer dan uiteindelijk alle prettige dingen met elkaar;).

Wel genoeg over mezelf, er zullen, en ik kan er ook direct nog meer bedenken, nog veel meer goede voornemens zijn, maar ik laat het hier even bij. Jullie allemaal een hele goede jaarwisseling en op met elkaar naar een gezellig, fijn, gelukkig en vooral gezond 2018!

Succes!

Cover @Shutterstock

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie