Styliste: wat doet zij, wat kun je verwachten?

Styliste

Iedere vrouw droomt er toch van om met een styliste op pad te kunnen?

Zo’n twee keer per jaar kom ik wel eens bij Voorwinden. Niet iedereen kent deze winkel, maar hier kun je op fashion gebied alles kopen! Er is werkelijk voor iedereen wat, voor jong en oud, casual, gekleed, chic, sportief en zelfs de prachtigste outfits voor een avondje shinen. Maar dan zie je wel eens zo’n dame lopen met een kledingrek met van alles erop, waarbij duidelijk wordt gemaakt dat die spullen voorlopig even niet te koop zijn. Een styliste is voor iemand even aan de slag gegaan.

Hoewel ik zelf graag op stap ga en er van geniet om hier en daar te snuffelen, lijkt het me ook wel heel relaxed om een winkel binnen te komen waar dan alles al voor je klaar hangt. Een dik jaar geleden ontmoette ik Beatrice Dunnink, styliste met name voor BN’ers. Dit is begrijpelijk, want ik kan me voorstellen dat je als BN’er het ook niet altijd prettig vindt om zo maar overal te gaan winkelen. Beatrice spreekt met zoveel enthousiasme over haar beroep, dat ik het wel eens leuk vond om dat van dichtbij mee te maken. Dus ik mocht een dagje met haar op stap!

Allereerst: wat doet zij als styliste en wat kun je verwachten? Ik kan me namelijk ook voorstellen, niet alleen voor mezelf, maar voor alleenstaanden, werkenden, ongeinteresseerden of mensen die bijvoorbeeld geen gevoel voor combinaties hebben, maar allemaal toch graag goed voor de dag willen komen, een styliste de uitkomst biedt. En dat doet Beatrice dus ook. Heb je interesse om met haar samen te werken, dan is het gebruikelijk dat zij eerst bij je thuis komt. Een kennismaking is belangrijk, voelen wie zij voor zich heeft. Wat past bij deze persoon? Wat ligt er in de kledingkast, maar ook vooral wat kan eruit (zij noemt dit een ‘closet-detox’).

Vervolgens bezoekt zij winkel(s) in de buurt van deze persoon en verzamelt een pakket kledingstukken die of de winter of de zomer overbruggen. Daarna wordt er een dag gepland voor een final fitting. Ben je blij met de spullen, dan kan je er voorlopig weer een seizoen tegen aan en hoef je je zeker niet druk te maken dat er iets ontbreekt in je kast. Geen stressmoment of je er nog op uit moet!

Afgelopen dinsdag, 24 oktober, mocht ik met haar Utrecht in. Bij Thom Broekman komt zij regelmatig over de vloer en had daar al voor de persoon in kwestie een kledingrek volhangen. Dag van de Final Fitting noemt zij dat. Thom Broekman is een prachtige zaak en in combinatie met “de Rode Winkel” aan de overkant (van dezelfde eigenaar), kunnen zij alles aanbieden, waarvan ons hart sneller gaat kloppen.

Het was een superleuke ervaring om zo’n dag eens met haar mee te lopen en ik begrijp zeker dat hier animo voor is. Hebben jullie ook geen zin om de stad in te gaan, of heb je juist een man die geen zin of gevoel voor kleding heeft, dan kan ik haar zeker aanraden! Mocht je haar willen contacten, mail ons dan! In de bijgaande link kunnen jullie haar aan het werk zien;).

Coverfoto @Shutterstock

@Thombroekman, even door alle kledingstukken lopen;)
Leuk om deze final fitting van Harrie Piekema mee te mogen maken!

Styliste Styliste Beatrice Dunnink

Styliste

Styliste

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie