Sputnik: Sieraden zilver, verguld met edelstenen!

Sputnik

Prachtige sieraden van Sputnik: “Te mooi om waar te zijn”

“Wauw” is het eerste dat in me opkomt als ik terugdenk aan de sieraden van Sputnik! Het is een prachtige herfstdag waarop ik de twee mannen, Marijn en Rado, van Sputnik ontmoet. De zon schijnt, dat maakt me al blij op zich, maar de ontmoeting met Sputnik maakte de dag volmaakt en compleet. Ik hoor jullie denken “hea overdrijft die Marieke niet een beetje?”, maar ik zal jullie direct verlossen: Nee!

De collectie van Sputnik bestaat uit prachtige kettingen, armbandjes, ringen, maar vooral heel veel bijzondere oorbellen, waarvan ieder vrouwenhart sneller gaat kloppen. Alle sieraden zijn van Sterling zilver gemaakt, verguld met 18 karaats goud en voorzien van (half)edelstenen. Echt, met deze sieraden heb je iets om over te praten. Deze sieraden koop je niet alleen om de kwaliteit, maar vooral ook omdat je er compleet verliefd op wordt. Ik zag deze sieraden en dacht alleen maar “ik wil eigenlijk alles wel een keer dragen”. Maar goed, laat ik er wat meer over vertellen.

Sputnik, hebben jullie enig waar dit voor staat? Ik had het helaas niet, maar het was de eerste Russische satelliet die in 1957 in een baan om de Aarde werd gebracht. Het was het begin van een nieuw tijdperk van de ruimtevaart. Sputnik stond toen voor innovatie en snelheid. Het innovatieve is zeker terug te vinden in de ontwerpen van Rado. En het nieuwe tijdperk, dat is voor mij aangebroken;).

Rado Konecnik, afkomstig uit Slovenië, is het creatieve brein achter Sputnik. Ik weet als schilderes als geen ander dat fantasie soms best op hol kan slaan, maar Rado brengt zijn fantasie ook echt tot leven. Hij probeert twee keer per jaar met een nieuwe collectie te komen en dat is echt behoorlijk veel werk. Alles ontwerpt Rado zelf. De tekening die hij in eerste instantie maakt, wordt vervolgens omgezet in een technische tekening, waarna de eerste modellen worden gemaakt ter goedkeuring.

Het is een heel creatief proces voor dat de collectie in beperkte oplage in productie gaat. De sieraden worden voor een deel in Zuid Korea en in India gemaakt. Inspiratie doet hij voornamelijk op tijdens het reizen, bijvoorbeeld in Colombia en India. De ervaringen en indrukken geven hem veel inspiratie. Ook de soort steen bepaald mede het ontwerp van de nieuwe sieraden. Kleur en vorm maken een sieraad tot wat het uiteindelijk uitstraalt. Prachtig!

Sputnik maakt sieraden voor moderne vrouwen die van modern-klassieke, elegante, sieraden houden. Vrouwen die Sputnik dragen zijn sterk, onafhankelijk en doen niet echt mee aan trends. Ik kan me sowieso niet voorstellen dat er vrouwen bestaan die niet bij Sputnik zouden kunnen slagen;). De sieraden van Sputnik zijn sieraden die gezien mogen worden.

De sieraden zijn voornamelijk via de Website te koop. Ook verkrijgbaar in een aantal exclusieve winkels in Nederland (o.a. bij Adore Yourself in Utrecht, Beluga in Heemstede, Parisienne in Amsterdam en bij OverZee2 op Terschelling), Belgie en Duitsland.

Dus mochten jullie nog een mooi sieraad willen uitkiezen voor de feestdagen, maar wel betaalbaar, zou ik zeker even naar Sputnik kijken. Ik vind hun sieraden echt prachtig;)!

Sputnik

Sputnik

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie