Soundies: Tussendoortje met energie

Soundies

Iedereen heeft toch wel een last van een dipje gedurende de dag?

Elke dag begint het proces op nieuw: het goede voornemen dat je niet gaat snoepen die dag en tegen de avond krijg je ineens zo’n enorme dip en heb je zo ongelooflijk zin in iets lekkers. Zo gaat het bij mij in ieder geval. Maar wat altijd geldt is dat je lichaam energie nodig heeft in de vorm van calorieën om te kunnen functioneren. Maar hoeveel heb jij precies nodig?

Je lichaam heeft energie nodig voor allerlei processen. Maar als je telkens meer eet dan je nodig hebt, kom je aan. Het is goed om dus rekening te houden met de balans of wel energiebalans. Deze energiebalans is belangrijk voor mensen die willen aankomen of afvallen. Om te bepalen of je voldoende energie binnenkrijgt, bereken je precies wat erin en wat eruit gaat. Oftewel: hoeveel calorieën stop je in je mond en hoeveel calorieën verbruikt je lichaam voor al haar functies.

Hoeveel calorieën moet ik eten om af te vallen?

Om af te vallen, is het belangrijk dat je minder eet dan je nodig hebt. Oftewel: minder eten en drinken in je mond stoppen dan je lichaam totaal verbrandt. Je kunt dit ook bijhouden in de app MyFitnesspal. Dit is in ieder geval een goed begin.

Maar dan, die dipjes…

Hoe pakken jullie dat aan? Ik zorg meestal dat ik een pot snoeptomaatjes in huis heb, maar ook daar krijg je genoeg van. Zo liep ik op het Ladies Lifestyle Event tegen de stand aan van Soundies. Soundies zijn gezonde repen in twee smaken, die nog goed voor je zijn ook! Een tussendoortjes dat ten eerste laag is in de calorieën, maar ook goed voor de weerstand en je botten en gewrichten door de vele vitamines.

Zoals de mannen van Soundies het zelf verwoorden: “De vezelrijke energiereep ‘I Feel Good’ ondersteunt de weerstand dankzij verschillende B-vitamines en vitamine C. ‘Move It’ is een eiwitreep met yoghurt en ondersteunt de spieren, botten en gewrichten o.a. dankzij de eiwitten, calcium, vitamine D, mangaan en magnesium. Twee lekkere verantwoorde repen, die de gezondheid ondersteunen!” Ik denk dat ik ervoor ga zorgen dat ik altijd een reep in mijn tas bij me heb;).

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie