Schoenentrend: Van Loafers tot glitter boots

Schoenentrend

Echt dit seizoen kan alles, heerlijk al die kleuren en modellen

Schoenen maken de man! Kennen jullie die uitdrukking? Ik ben het daar wel mee eens. Schoenen kunnen zoveel over iemand zeggen. Loopt iemand op afgetrapte stappers of volgt iemand de laatste schoenentrend? Platte schoenen, hoge hakken of altijd op sneakers, denk er eens over na wat het allemaal kan zeggen.

Ik knap eigenlijk wel op iemand af als diegene op afgetrapte stappers loopt. Of het is een student die net uit de kroep komt rollen of het is iemand die werkelijk niets om het uiterlijk geeft. Ik vind namelijk dat als je schoenen niet op zekere mate netjes zijn, je dus niet geeft om de finishing touch. En wat denk je dat een baas ervan vindt als je ergens gaat solliciteren, eerlijk dat is geen beste eerste beurt!

Wat ik ook een mindere trend vind, maar waar ik waarschijnlijk nu menig vrouw mee beledig, is de sneakers onder een rok of jurk. Het hangt er een beetje van af. Ga je de stad in en moet je veel meters maken, dan vind ik het ook wel weer iets leuks hebben. Maar ga je ’s avonds uit, dansen of gezellig uit eten, kom op dames, dat is echt een no-go! Dan hoor je gewoon hakken te dragen. Een mooie hak is zo ongelooflijk vrouwelijk en elegant. Maar deze winter zijn er bijvoorbeeld ook velvet of gouden sneakers, daar maak ik dan een kleine uitzondering voor.

Willen we een gemakkelijk schoen aan, doe dan mee aan de loafer-trend. Loafers zijn sinds een paar jaar, terug van weg geweest, weer helemaal in. De modellen, kleuren, zijn heel uiteenlopend, maar een traditionele loafer blijft gewoon altijd goed. Deze kan zowel onder een broek als onder een rok. Het laat zien dat je graag die dag een gemakkelijke schoen draagt, maar er wel over nagedacht hebt dat je netjes voor de dag wilt komen.

Heb je nog geen loafer in de kast, google dan eens naar de site van Sebago. Sebago heeft prachtige, handgemaakte, leren loafers voor hem en haar en ik kan jullie verzekeren dat ze zitten als pantoffels. Afgelopen zondag moest ik naar Amsterdam, wilde er toch fashionable uitzien, dus heb ze onder mijn flair jeans aan getrokken. Stond super tof en ik had geen vermoeide voeten.

Wat vinden jullie van loafers?

Schoenentrend
Schoenen van Sebago en panties van Bonnie Doon onder een short staat super tof!
Schoenentrend
Velvet schoenen vind ik op dit moment ook geweldig!
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie