Matthew Weiner – Heather, volmaakt

Mark en Karen Breakstone wonen samen met hun dochter Heather in een prachtig appartement in New York. Het lijkt een perfect gezin en het ontbreekt hun aan niets. Bobby Klasky, een ex-gevangene, heeft zijn zaakjes beduidend minder goed op orde. Hij grijpt dan ook zijn kans wanneer hij aan het werk kan als aannemer in het appartementencomplex waar ook de Breakstones wonen. Wanneer Mark opmerkt hoe Bobby zijn dochter in de gaten houdt, leert hij hoe ver hij bereid is te gaan voor zijn familie.

De gelauwerde verhalenverteller Matthew Weiner is al twee decennia verantwoordelijk voor topvermaak, waaronder recentelijk als de schrijver, bedenker en producent van de tv-serie Mad Men en daarvoor als de schrijver en producent van de laatste twee seizoenen van The Sopranos. Weiner woont met zijn gezin in Los Angeles. Heather, volmaakt is zijn romandebuut.

  • paperback | 160 pag. | € 16,99 | isbn 978 90 234 7239 1

omslagontwerp bij Barbara | foto Jeff Vespa

Recensie: 00000

‘De aanbevelingen voorin het boek gaven mij goede hoop. Vlot geschreven, met een redelijk verhaal.
Helemaal ongeloofwaardig lijkt het mij niet. Een mens kan ver gaan als hij of zij door liefde, bezittersdrang en jaloezie gedreven wordt. Alle drie zijn hier van toepassing. Dit boek lees je in adem weg.’ – ShopaholiekMama

‘Ik kromp ineen en rilde bij het lezen van deze korte, gedurfde roman. Perfect gestileerde paragrafen leiden de personages naar het hart van dit boek en het onvermijdelijke einde. Heather, volmaakt is een overweldigende roman. Ik werd van mijn sokken geblazen.’ – Nick Cave

‘Heather, volmaakt is fantastisch. Ik was vanaf de eerste pagina in de ban, het was onmogelijk om te stoppen met lezen. Dit boek is echt iets bijzonders.’ – Philip Pullman

‘Op haast demonische wijze weet Matthew Weiner met dit boek te overtuigen. Lees dit boek in één lang ingehouden adem.’ – James Ellroy

‘Een tour de force van controle, toon en messcherpe inzichten. Weiner schrijft met de heldere blik van een patholoog-anatoom en een opmerkelijke combinatie van empathie en afstandelijkheid. Ik hoorde echo’s van Gustave Flaubert en Richard Yates en een vleugje Muriel Spark. Ik kon het niet wegleggen.’ – Michael Chabon

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie