Vegetarisch: Even een dagje geen vlees!

Vegetarisch

Hoe lekker is deze vegetarische pasta met tomaat en artisjok?

Soms vind ik het gewoon heerlijk om een dagje geen vlees te eten. Ik ben sowieso geen grote vleeseter, dus deze vegetarische pasta kwam goed van pas. Artisjok vind ik heerlijk, ook op de pizza. Groentes eten, heerlijk licht: vegetarisch is zo slecht nog niet!

Wat hebben we nodig?

  • een blik artisjokken
  • een grote witte ui
  • 1 @ 2 tenen knoflook
  • blik tomatenblokjes
  • italiaanse kruiden
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel kappertjes
  • geraspte kaas en rucola voor de garnering
  • zout / peper
  • 400 gram tagliatelle

Kook de pasta in ruim water. Spoel de artisjokken af in een zeef en snijdt ze in vieren. Pel en snipper de uit en de knoflook. Meng dit alles met de tomatenblokjes en de italiaanse kruiden. Zet het op een laag vuur op en voeg de honing toe. Maak de saus op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de kappertjes toe. Zelf kun je naar smaak kaas, liefst parmezaanse kaas, toevoegen en een beetje rucola.

Eet ‘vegetarisch’ smakelijk!

Coverfoto @Shutterstock

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie