Ouderdom komt met gebreke….

Wat heeft mij een jaartje erbij opgeleverd of heb ik er juist op ingeleverd?

Het is natuurlijk een bekend gezegde “Ouderdom komt met gebreke”. Maar serieus, ik voel me nog lang niet oud, ik voel me juist spring levend! Dus over ouderdom wil ik nog helemaal niet praten! Het tegenovergestelde is eerlijk gezegd de waarheid, ik voel me juist zo ongelooflijk midden in het leven staan;).

Mijn kinderen hebben de leeftijd gekregen dat ze in principe alles zelfstandig aan kunnen. Lekker weekendjes, daagjes of zelf weekjes weg met elkaar of met vriendinnen is voor mij een extraatje dat we er nu zo maar bij krijgen. Genieten van het leven met alle vrijheid van dien! Van de ene kant heerlijk om er weer alleen of samen op uit te kunnen, van de andere kant mis ik de kinderen wel hoor. De laatste keer toen ik twee weken van huis was, heb ik ze echt gemist en wilde ik aan het einde echt wel weer even naar huis.

Ook ervaar ik dat we extra kunnen genieten door het stukje levenservaring dat we meedragen. Sommige dingen kun je beter handelen en op andere zaken ben je misschien beter voorbereid. Het maakt het allemaal wat gemakkelijker.

Toch moet ik bekennen dat er een dingetje is dat minder is geworden…. En dat zijn mijn ogen! Ze shinen nog zoals altijd, alleen zonder bril kan ik helaas niet meer lezen. Ja, op het strand waar de zon schijnt en je goed licht hebt om te lezen, dan lukt het nog. Maar vooral ’s ochtends als ik de laptop of mijn mobiel aanzet, moeten mijn ogen heel erg focussen om überhaupt iets te kunnen lezen. En een etiket in de supermarkt is al helemaal een ‘no-go’ geworden.

Nadat ik mijn stoute schoenen had aan getrokken en mijn ogen had op laten meten, kwam er dan toch die mokerslag! De uitslag was plus twee! Wow, die had ik nog niet zien aankomen. Dat het echt nodig was, dat wist ik wel. Overal in het huis had ik al plus eentjes liggen. Ik zei tegen mezelf dat het voor het gemak was, maar wist intussen wel beter.

Kom je bij de opticien, dan is toch wel het eerste dat ze tegen je zeggen: Sorry dat hoort wel een beetje bij de ouderdom! Over de 50 toch? Nee, dan komt die bril er echt aan. Gelukkig heb ik een leuke bril gevonden waar ik voorlopig mee vooruit kan. De “Eyeball” van Frank and Lucie heeft een beetje een vintage look en is geheel van deze tijd. Ik heb al een bril van Frank and Lucie (de Eyecon), een plus een. Deze heb ik sinds een jaar en is kwalitatief en qua model ook een super bril. En na een jaar nog steeds krasvrij en onbeschadigd! Totaal niet te vergelijken met de wegwerpbrillen die je overal kunt kopen.

De brillen van Frank and  Lucie zijn gemaakt van Acetaat en bijna onverslijtbaar. Slechts drie modellen zijn verkrijgbaar: de Eyeball, het model met het dunnere acetaat, de Eyecon en de stoere Eyebrow, afgeleid van de all-time favoriete Wayfarer. Qua kleur is het ietwat beperkt, maar zwart en havanna zijn tegelijkertijd lux, mooi, tijdloos en overal mee te combineren.  Frank and Lucie leesbrillen zijn verkrijgbaar in 5 sterktes: +1.0, +1.5, +2.0, +2.5 en +3.0.

Op termijn denk ik wel dat ik overstap op lenzen. Ondanks dat het weer eens een nieuwe look is met een bril, vind ik mezelf toch echt nog het aantrekkelijkste zonder bril. Ouderdom, ik moet er nog niets van weten;).

Ouderdom

Sponsored by Frank and Lucie

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie