Masterchef Norman Musa aan het werk!

Mooie avond met Thaise Masterchef Norman Musa in Leiden

Afgelopen vrijdag 7 oktober mochten wij genieten van een overheerlijk Thais diner in restaurant de Gaanderij te Leiden. Het 8-gangen diner was samengesteld en natuurlijk bereid door niemand minder dan Masterchef Norman Musa.

Natuurlijk was ik erg benieuwd naar wat ons te wachten stond en ging vol goede moed richting Leiden. Dat was natuurlijk vanuit Zwijndrecht even een tegenvaller op een herfst- en regenachtige vrijdagmiddag. Kortom overal files en in plaats van een drie kwartier deed ik er uiteindelijk 2 uur over! Maar goed, de maaltijd maakte heel veel goed. Wat heb ik genoten van al die ongebruikelijke, oosterse gerechtjes. Pittig was het soms wel, maar daar houd ik gelukkig van.

Overigens klinkt 8-gangen erg veel, maar natuurlijk waren het allemaal redelijk kleine gerechtjes. De Thaise keuken gebruikt veel vis en kip en is daardoor licht verteerbaar. Dat wil niet zeggen dat ik aan het eind van de avond toch wel een soort van rollend naar huis ging! Na coquille, garnalen, eend, kip en inktvis, kwam er nog een behoorlijk lekker dessert achteraan met pindakoekjes en een brownie. Dus “I need not to say more”….

Zoals gezegd ben ik er met de auto naar toe gereden, dus kon geen alcohol nuttigen. Bij het diner werd een thee-arrangement geschonken. Ik had dit nog niet eerder meegemaakt, maar dit was echt fantastisch lekker. Ik ben een theedrinker (niet van de bosvruchten en zo). Ik houd van echte thee, zoals ik dat noem. Overigens bestellen wij zelf ook wel eens thee wanneer we Oosters eten; op een of andere manier is het goed opgewassen tegen de pittige smaken en het is ook beter voor de lijn;).

Aan het eind van het diner mochten we een blik in de keuken werpen. De stress was voorbij, Norman, souschef en andere assistenten waren wat meer relaxed, dus het kon. Leuk om de mensen nog een beetje in actie te zien.

Al met al een heel geslaagde avond in Leiden. Mochten jullie het gemist hebben, Norman Musa komt 1 en 2 december naar Rotterdam. Indien je interesse hebt, zou ik zijn site maar in de gaten houden. Ik vind het in ieder geval een echte aanrader!

Masterchef
Norman Musa aan het werk!
Masterchef
Kip met blauwe rijst!
Masterchef
Pittige inktvis met heerlijke basmati rijst
Masterchef
Zalm op de huid krokant gebakken
Masterchef
Thee arrangement
Masterchef
Pulled duck;)
Masterchef
Pittig garnalen soepje
Masterchef
Coquille met koude mihoensalade
Masterchef
Desert met pindakoeje, brownie en speciale thee
Masterchef
Desert in de maak!

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie