Halloween: Help!

Halloween

Zijn jullie klaar voor Halloween?

Halloween, eigenlijk op 31 oktober officieel, komt voor mij vanavond naar Zwijndrecht! Een ‘Halloween’ Bootcamp krijgen we, georganiseerd natuurlijk door mijn favoriete sportschool Yousportz.

Eerlijk? Ik ben een gigantische schijtert! Ik herinner me dat ik jaren geleden in een spookhuis ben geweest in Spanje en dat iemand me continue aan het volgen was. Ik werd er helemaal gek van en wilde alleen maar zo snel mogelijk naar buiten! Dus ja, vanavond mogen we het bos in. Gelukkig in groepjes van 5, maar ik kan jullie verzekeren dat dat voor mijn zenuwgestel niets uit zal maken. Op hoge spanning zal ik dit uur door gaan brengen.

Wat we ervan moeten verwachten, ik heb nog geen idee. Er is me verteld dat het wel een echte bootcamp wordt, maar dan met veel schrikmomenten erin verwerkt. Maak me gek!

Maar Halloween is eigenlijk helemaal niet Nederlands. Soms heb ik er wel een beetje moeite mee met al dat commerciële gedoe, maar tegelijkertijd vind ik die pompoenen en raamdecoraties ook wel heel gezellig in de etalages. Halloween is natuurlijk over komen waaien uit Ierland en Groot-Brittannië!

Halloween, een stukje geschiedenis;)

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag. Op het eiland Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd, die geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers.

In de Verenigde Staten maakte het feest vooral opgang in de tweede helft van de 19e eeuw, toen grote groepen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. In de VS dook in deze tijd de bekende jack-o’-lantern op, een uitgeholde pompoen die op een gezicht lijkt. Wereldwijd is dit wellicht het bekendste symbool van Halloween geworden.

Hebben jullie al een outfit gescoord? Of misschien zijn jullie wel zo handig dat je zelf achter de naaimachine kruipt en iets in elkaar flanst. Gewoon een kwestie van van stoffen kopen en je bent verzekerd van een unieke outfit! Wel zo eng mogelijk natuurlijk.

Al met al kijk ik uit naar vanavond, het wordt vast lachen, gieren en huiveren;). Het weekend en op de 31ste verder geen feest voor mij. Mochten jullie wel naar een ‘griezel’ feestje gaan, check dan vandaag nog de site van Action, hier kun je heel voordelig nog een outfit scoren en heb je het misschien voor het weekend nog in huis!

Coverfoto en foto’s hieronder @Shutterstock

Halloween
Ik hoop niet dat ik ze vanavond tegenkom….

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie