Muggen en Spinnen: Ik word er helemaal gek van!

Muggen en Spinnen: Ik zou ze graag uit mijn omgeving laten verdwijnen!

Als ik iets zou mogen laten verdwijnen, dan zijn het wel muggen en spinnen. Muggen, ze moeten mij altijd hebben. Leuk die bulten als je een mooi jurkjes aan wilt trekken! Of nog erger als ze je in je gezicht hebben geprikt en dat je met zo’n fijne bult op je wang loopt! Als ik dan ook in zomerse periodes naar buiten ga, spuit ik me helemaal in met antimug! En dan spinnen, serieus, het huis is niet spinloos, spinnenwebloos te krijgen. Elke ochtend opnieuw zie ik de draden lopen, nadat ik de dag ervoor het huis weer gepoetst had. Gek word ik ervan!

Lig je net lekker in je eerste slaapje en hoor je ze opeens. Dat gezoem…. Bij mij gaat direct het grote licht aan, want killen zal ik hem! Als ik weet dat er een mug is, slaap ik namelijk gewoon niet meer. Zeker als je iets meer over muggen weet, dan word je nog alerter. Eigenlijk leven muggen van nectar uit planten, maar wanneer een vrouwtjes mug bevrucht is door een mannetjes mug, zal ze bloed als maaltijd gaan nemen. Een vrouwtjesmug heeft het bloed van mens of dier nodig voor de ontwikkeling van de eitjes die ze bij zich draagt. De bult krijg je van het antistollingsmiddel dat ze altijd diep in de huid spuiten, dit zodat het vrouwtje genoeg bloed kan opzuigen. Wanneer een vrouwtjes mug alle bloed heeft kunnen opzuigen die ze nodig heeft, zal het meeste van het antistollingsmiddel ook opgezogen zijn. Dit zorgt voor een kleinere bult en minder jeuk.

Muggen zijn trouwens met alle soorten bloed tevreden, wanneer er geen keuze is in uitzuigerbare slachtoffers. Het is dus een fabel wanneer men zegt dat zijn of haar bloed lekker is. Wanneer er maar 1 aanwezige gastheer in een bepaalde ruimte is, zal de mug bij dit dier of mens zijn bloedmaaltijd halen.Informatie over muggen Wanneer er verschillende mensen in een bepaalde ruimte zijn, zal de mug selectief zijn en haalt ze er de meest lekkere uit. Muggen houden vooral van stoffen zoals: melkzuur, vetzuur, ammonium en kooldioxide. Dit zijn stoffen die ieder mens in zijn lichaam heeft. Tot welke verhoudingen de mug deze stoffen tot zich neemt is nog niet bekend.

Bij ons in Spanje heb je echter ook de tijgermug. Deze is onlangs ook in Nederland gesignaleerd en is een iets minder fijn beestje. Deze mug onderscheidt zich van een huissteekmug doordat ze in staat is een groot aantal ziektes over te brengen, waaronder knokkelkoorts en chikungunya. Deze muggen zijn relatief klein en je hoort ze haast niet. Slechts als ze heel dichtbij zijn, hoor je een heel irritant hoog geluid. Ik houd er echt niet van.

Tja, en terugkomend op spinnen, die zijn er eigenlijk om de muggen te vangen. Dat is dan weer een voordeel van deze beestjes. Om die reden mogen ze blijven, maar om alle andere bijkomstigheden verban ik ze graag met het Anti-Spinnen spul.

Hoe gaan jullie hiermee om?

Muggen

Foto’s @Shutterstock

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie