DE WATERPOKKEN: WAT EEN ELLENDE

HEBBEN JOUW KIDS AL DE WATERPOKKEN GEHAD?

Ieder kind krijgt ze, dus we zullen er allemaal mee te maken krijgen. Hier is Eva eerder dan haar grote broer Kris (dus die zal het nu ook wel krijgen…..) en hoe:…. gevalletje van een heleboel van die ellendige waterpokken.

SONY DSC

Het ene kind heeft er gelukkig maar een paar en gaat redelijk normaal door met de dagelijkse bezigheden. Helaas is dit niet het geval bij Eva. Het arme kind zit er werkelijk waar hélemaal onder. Ontelbaar veel.

Dat ik bij haar moet zitten, haar in moet smeren, kriebelen, troosten doe ik met alle liefde. Maar dat er echt helemaal niks is wat het dragelijker maakt vind ik lastig. Mijn  moederhart huilt. Ik zou ze met alle liefde overnemen van haar. Afgelopen nacht was een drama. Het kind kon niet liggen: alles deed zeer en ze raakte compleet in paniek van de jeuk. Overal zitten ze…. en dan bedoel ik ook echt overal. Zelfs aan de onderkant van haar voeten. Ze kan niet eens lopen. En ik kan haar niet eens vastpakken en knuffelen… dat doet ook zeer. Het enige wat haar wat troost kan geven zijn haar Happy Horse knuffels. die zijn zijn zacht en irriteren haar niet. Zo sneu….

Ik weet het: we moeten het op zijn beloop laten en het gaat echt over. Maar we zitten er nu mooi mee.

De tips die ik tot nu toe kreeg hielpen een tikkie:

  • KidsClin coolmousse, een verkoelende mousse die de jeuk zou moeten verlichten. Het zal heus iets helpen maar het insmeren is al reden tot verdriet.
  • Een havermoutbadje. Je vult een washand met havermout en bind hem met een elastiekje dicht. Dit lijkt dan een beetje op een theezakje. Dit leg je in een lauwwarm bad. Het water word er wat wittig van en de bultjes zouden hierdoor sneller indrogen. Of het helpt? Ik weet het niet. Ze heeft in ieder geval wel een rustig in bad gelegen en dat ga ik vanavond nog een keer doen.
  • Sinasprilletjes. Ook brullen bij het innemen, het verlicht de koorts. Want ook dat had ze de eerste dagen.
  • Luchtige katoenen kleding die niet knelt en makkelijk over haar hoofdje gaat.

Als iemand de gouden tip heeft hoor ik het graag.

Wat zijn waterpokken?

Waterpokken is een zeer besmettelijke ziekte die bijna iedereen wel als kind krijgt.  De meeste kinderen zijn tussen de twee en acht jaar oud wanneer ze de waterpokken krijgen. In een enkel geval krijg je de waterpokken pas als volwassene. De veroorzaker van waterpokken is ook de veroorzaker van gordelroos.

Oorzaak van waterpokken

De waterpokken worden veroorzaakt door het varicella zoster virus. Dit virus verspreidt zich via druppeltjes in de lucht die ontstaan door niezen of hoesten. Wanneer je kind deze druppeltjes inademt, kan het besmet raken. De incubatietijd, dit is de tijd tussen het contact met het virus en de daadwerkelijke ziekteverschijnselen, is ongeveer twee weken.

Als je eenmaal de waterpokken gehad hebt, kun je het in principe niet nog een keer krijgen.

Symptomen van waterpokken

De waterpokken hebben enkele kenmerkende symptomen. De eerste paar dagen is je kind wat verkouden en hangerig. Daarna verschijnen er rode vlekjes en met vocht gevulde blaasjes over het hele lichaam. Deze blaasjes kunnen ook in de mond of in het haar van je kind zitten en veroorzaken veel jeuk. Na enkele dagen drogen de blaasjes in en komt er een korstje op dat er vanzelf afvalt. Na ongeveer tien dagen zijn alle blaasjes verdwenen.

Je kind is besmettelijk van één tot twee dagen voordat de blaasjes verschijnen tot het moment dat de blaasjes verdwenen zijn. Je kind kan koorts krijgen, maar dat hoeft niet.
Wanneer je als volwassene pas de waterpokken krijgt, kunnen de genoemde symptomen wat heftiger verlopen.

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een reactie