Moeder zijn: willen we soms niet te veel?

Moeder

Wie van ons legt als moeder de lat niet te hoog?

Eerder heb ik er wel eens over geschreven dat je als moeder de spil bent binnen het gezin. Overal over nadenken, vooruit denken, rekening houden met, zo laat die ophalen van de hockey, om 3 uur naar de tandarts. Alles gaat op de klok en ik check dan ook de hele tijd de tijd: nog even snel een boodschap tussendoor want om 6 uur moet er weer gegeten worden. Ik kijk vaker op mijn horloge.nl dan  me lief is …. En ja ik heb regelmatig het gevoel dat dat allemaal niet gezien wordt. Als ik het wel eens uitspreek, staan ze je aan te kijken met een gezicht als “waar heb je het over”!?

Maar naast spil zijn binnen het gezin, zijn we ook nog bezig met onszelf! Als ik naar me zelf kijk, wil ik ook graag een goede moeder, een goede vrouw en ook nog eens blij met mezelf zijn. Het is tegelijkertijd best een uitdaging, het is helemaal niet verkeerd om erover na te denken hoe dingen beter kunnen.

Zo denk ik vaak na over wat we eten. Ik probeer iedere dag wel iets op tafel neer te zetten dat net iets afwijkt van datgene dat mijn gezin gewend is. Natuurlijk, ik hoor jullie denken, dat gebeurt niet elke dag, want ik ga ook wel eens voor een gewone stamppot in de winter. Maart toch, die uitdaging ligt er wel voor mij, zeker in het weekend heerlijk receptjes speuren en uitproberen.

Ondanks dat ik 50 jaar ben geworden, ben ik met mijn uiterlijk bezig. Voor velen direct een reden om nu te zeggen: waar gaat het over…., ja maar dat is voor iedereen toch verschillend? Ik vind dat persoonlijk wel belangrijk en ik kan er van genieten als mijn man me mooi vindt en mijn dochter me een ‘knappie’ noemt;).

Natuurlijk drijft het sporten me ook om met mijn lijf bezig te zijn. Als ik twee kilo over mijn gemiddelde gewicht ben (dit komt nog wel eens voor na een vakantie), dan ga ik er ook voor om weer even die twee kilootjes eraf te trainen. Ik ben er trots op als ik complimentjes in de sportschool krijg!

Het is vooral ook menselijk denk ik, dat je blij kunt zijn met een kleine overwinning al is het maar een compliment van je zoon, dochter of man: dat maakt je toch ongelooflijk blij?

Maar al met al kan ik jullie gerust stellen en ben ik of zijn wij ons wel degelijk bewust van het feit dat we gezond en gelukkig zijn. Geen problemen aan ons hoofd, wie wil dat niet? Zeker tijdens de vakantie komt dat besef dat ik mezelf heel gelukkig kan prijzen: ik geniet met volle teugen, ook al moet ik mezelf af en toe even weg cijferen;).

X

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie